Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nurmes palkitsi menestyneitä urheilijoita – viime vuoden huippulajit olivat kyykkä, ratsastus ja seiväshyppy

Ida Mäki (vas.), Marko Peiponen ja Maija Boren olivat ottamassa vastaan urheilijapalkintoja hyvinvointilautakunnan kokouksen aluksi. Vanessa Tolvanen ei päässyt paikalle. Anu Saarelainen Ida Mäki (vas.), Marko Peiponen ja Maija Boren olivat ottamassa vastaan urheilijapalkintoja hyvinvointilautakunnan kokouksen aluksi. Vanessa Tolvanen ei päässyt paikalle.

Nurmeksen kaupunki juhli palkintokahveilla ja rahastipendeillä vuonna 2019 menestyneitä urheilijoita. Palkitsemisen arvoisia tekoja nurmeslaiset urheilijat tekivät viime vuonna kolmessa eri lajissa. Uudeksi menestyslajiksi on nousemassa ratsastus, jossa menestymisestä palkittiin Riding Club Laukan Ida Mäki ja Pielisen Ratsastajien Vanessa Tolvanen.

Mäki ratsasti hopeaa kouluratsastuksen Itä-Suomen aluemestaruuskisoissa juniorisarjassa Kiuruvedellä. Tolvanen taas sijoittui viidenneksi shetlanninponien kouluratsastuksen SM-kilpailuissa Ravijoella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Palkittavien joukossa oli myös nuori seiväshyppääjä Maija Boren, joka sijoittui 15–16-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lahdessa hopealle. Boren edustaa Lieksan Urheilijoita, mutta asuu Nurmeksessa.

Vakiokasvo kaupungin palkitsemistilaisuudessa on ollut jo vuosien ajan Marko Peiponen, joka edustaa Nurmeksen kyykkäseuraa. Peiponen sai stipendin menestyksestään kyykän SM-kilpailuissa ja EM-kilpailuissa. SM-kisoissa Tampereella hän oli kolmas, samoin EM-kisoissa kolmas.

Menestyneiden urheilijoiden muistamiseen kaupungilla on ohjeisto, jonka mukaan palkitsemisperusteita ovat menestyminen SM-kilpailuissa, PM-kilpailuissa, EM-kilpailuissa, MM-kilpailuissa ja olympialaisissa. Menestykseksi katsotaan sijat 1–6. Stipendin saajan on joko asuttava Nurmeksessa tai edustettava nurmeslaista seuraa.

Kommentoi

Hae sivuilta