Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Luonnonkalasäilyke ehdolla Vuoden lähiruokateoksi

Luonnonkalasäilyke mukana yleisöäänestyksessä Vuoden lähiruokateoksi. Arkistokuva: Anu Saarelainen Luonnonkalasäilyke mukana yleisöäänestyksessä Vuoden lähiruokateoksi.

Pielisen Kalajaloste on ehdolla Vuoden lähiruokateko -yleisöäänestyksessä, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkintoraati on valinnut yleisöäänestykseen yhteensä viisi ehdokasta.

Ehdokkuusperusteluissa kerrotaan, että yritys on tehnyt työtä suomalaisen eettisesti tuotetun kalaruoan puolesta. Lisäksi perusteluissa todetaan, että vastikään markkinoille tuotu luonnonkalasäilyke yhdistää kestävän kalastuksen sekä kotimaisen ja ympäristöystävällisen ravinnon.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Mahtava juttuhan se on. Siistiä, että meidät on tällä tavalla noteerattu. Se on hienoa myös ylipäänsä kotimaisen luonnonkalan käytön kannalta. Hienoa on myös, että palkintoehdokkaita on laidasta laitaan, hymyilee Pielisen Kalajalosteen myynnistä ja markkinoinnista vastaava Juha Halonen.

Internetin yleisöäänestys päättyy 25. maaliskuuta. Yleisöäänestyksen voittaja sekä raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 2. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Äänestyksen avulla raati haluaa nostaa esille viime vuoden aikana ansioituneita lähiruokatekoja. Vuoden lähiruokateko -palkinnon saajasta päättää Lähiruoka & luomu -tapahtuman kehitysryhmä, puheenjohtajanaan Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Äänestykseen pääset täältä.

Kommentoi

Hae sivuilta