Julkaistu 
Marianne Haverinen

Laulu raikamaan Via Karelialla – Nurmeksen läpi kaavaillaan eurooppalaista lauluperinnereittiä

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi havainnollisti seminaarin aluksi, mistä uudesta kulttuurireitistä on kyse: runolaulusta. Marianne Haverinen Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi havainnollisti seminaarin aluksi, mistä uudesta kulttuurireitistä on kyse: runolaulusta.

Nurmeksen läpi kulkeva Via Karelia -matkailureitistö on saamassa uutta sisältöä lauluperinteestä. Reitin pohjalle suunnitellaan eurooppalaista kulttuurireittiä, joka kulkisi myös Viron, Latvian ja Liettuan läpi. Reitti kulkee Lieksan kautta Nurmekseen ja jatkaa Valtimon kautta Kuhmoon.

Kulttuurireitillä korostettaisiin Suomen puolella runolauluperinnettä ja Baltian maissa omia lauluperinteitä, jotka on listattu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Lauluperinteiden merkitys kasvaa tulevaisuudessa, sillä ihmiset ovat entistä enemmän kiinnostuneita niistä, sanoo yksi hankkeen vetäjistä, Runolaulu-Akatemian johtaja Pekka Huttu-Hiltunen.

Nurmeksessa Hyvärilässä alkoi tänään kaksipäiväinen Eurooppalainen kulttuurireittiseminaari, joka järjestetään lauluperinnereitin valmistelun tueksi. Seminaarissa on puhujia eri kulttuurireiteiltä ympäri Eurooppaa, ja he jakavat vinkkejä omien kokemustensa pohjalta.

Avauspuheenvuoroissan Kainuun ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitot maalailivat yhteistyön ja runolaulun merkitystä. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi räväytti esittämällä puheenvuoronsa lopuksi itse säveltämäänsä runolaulua mandoliinin säestyksellä.

Kommentoi

Hae sivuilta