Julkaistu 
Heikki Rissanen

Kuntaliitos siivitti voittoon – Nurmes sivakoi itsensä maakuntaviestin A-sarjaan

Maakuntaviestin yhteislähdössä riitti latausta ja tunnelmaa. Janika Utriainen Maakuntaviestin yhteislähdössä riitti latausta ja tunnelmaa.

Nurmeksen ykkösjoukkue ylsi tavoitteeseensa Pohjois-Karjalan 74. maakuntaviesteissä ja nousi B-sarjan voitolla ensi vuodeksi viestin A-sarjaan.

Viime vuonna Nurmes ei saanut joukkuetta kasaan, vaan viesti jäi väliin. Tänä vuonna Nurmes sai B-sarjaan kaksi joukkuetta ja joukkueen vielä C-sarjaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ilman valtimolaisia vahvistuksia tuskin olisi saatu viestijoukkuetta edes kasaan. Yhdistymisellä oli iso osuus, että Nurmes nousi takaisin A-sarjaan, iloitsee joukkuetta kasaamassa ollut Jussi Väänänen.

Joukkueiden kasaamisen ongelmana on yleisissä sarjoissa kilpailevien vähäinen määrä. Nyt joukkueet olivat sekoitus veteraanihiihtäjiä sekä nuorempaa hiihtokaartia, mikä näytti toimivuutensa.

Nurmeksen ykkösjoukkueen veteraanihiihtäjä ja hiihtourakan aloittaja Matti Roininen loi sarjanousulle pohjaa kiskomalla kuuden kilometrin aloitusosuudella joukkueen kärkeen. Seppo Tolvanen ja Jouni Jehkonen pitivät jatkossa joukkuetta kärkikahinoissa.

Joukkueen kuopus, nuorten sarjassa hiihtävä Maija Boren, näytti suksen pohjia kanssakilpailijoille hiihtämällä osuutensa nopeimman ajan, jonka jälkeen Yrjö Pörsti ja Jorma Pieviläinen varmistivat joukkueen ankkurille, kolmatta kertaa maakuntaviestiin osallistuneelle Jussi Väänäselle turvallisen kahden ja puolen minuutin johtoaseman.

– Siitä oli helppo viedä viesti maaliin, sarjanousun ankkuriosuudella varmistanut Väänänen kertasi suorituksen jälkeen.

Viestin aloitus- ja ankkuriosuudella oli pituutta kuusi kilometriä, väliosuuksilla kolme kilometriä.

Nurmeksen nousu varmistui kahden ja puolen minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Kiteen kakkosjoukkuetta.

Nurmeksen kakkosjoukkue hiihti seitsemänneksi, häviten ykkösjoukkueelle yli kahdeksan minuuttia.

– Myös kakkosjoukkueelta kokonaisuus oli kelpo suoritus, eikä romahtamisia tapahtunut. Hiihtohaluisia riitti myös C-sarjaan, joten kaikki pääsivät ladulle, Väänänen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta