Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Korona peruu tapahtumia ja harrastuksia Nurmeksessa – lapsille mietitään etäharrastuksia

Nurmeksen tanssijaosto on pannut toimintansa katkolle koronaviruksen vuoksi. Kuva on otettu tanssijaoston viime kevään kevätnäytöksestä. Matti Häkkinen Nurmeksen tanssijaosto on pannut toimintansa katkolle koronaviruksen vuoksi. Kuva on otettu tanssijaoston viime kevään kevätnäytöksestä.

Hallituksen eilinen suositus isojen kokoontumisten välttämisestä on purrut nopeasti Nurmeksessa. Useat yhdistykset ovat ilmoittaneet tänään tapahtumiensa ja harrastustensa perumisista.

Nurmeksen kulttuuripalvelut on perunut Evakon laulu -konsertin, joka oli tarkoitus järjestää lauantaina Porokylän koululla. Kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen perustelee, että konserttiin oli odotettavissa runsaasti yleisöä ja nimenomaan ikääntyneitä ihmisiä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ei haluttu rohkaista riskiryhmiin kuuluvia lähtemään näin ison yleisön joukkoon. Varsinkin, kun tapahtuma järjestetään koulussa, Säkkinen sanoo.

Säkkisen mukaan tässä vaiheessa kaupunki ei aio perua muita kulttuuritapahtumia. Nurmes-seura puolestaan on perunut ensi tiistaille suunnitellun kotiseutuillan Suojärven historiasta.

Lasten harrastuksista katkolla ovat ainakin 4H- ja partiotoiminnat, joissa kattojärjestöt ovat linjanneet toiminnan keskeyttämisestä. Yhdistyksissä yritetään miettiä lapsille jonkinlaisia etätehtäviä, ettei harrastuksia tarvitsisi jäädyttää kokonaan.

– Suomen partiolaiset suunnittelee ohjelmaa, jota voi tehdä etänä, ja myös me ryhmänohjaajat koetetaan keksiä jotain, sanoo Nurmeksen partiolaisten puheenjohtaja Hanna Harju.

Urheilun saralla ainakin Nurmeksen Seppojen tanssijaosto on jättänyt tanssiryhmät tauolle, ja lauantain katutanssitapahtuma on peruttu. Seppojen puheenjohtaja Laura Kuittinen kertoo, että todennäköisesti myös keväälle suunniteltu Superpesis-ottelu perutaan. Asiasta päätetään viikonloppuna. Valtimon Vasama puolestaan on pannut tauolle ainakin circuitin ja venyttelyryhmän.

Toimituksen tietoon on tullut myös useiden muiden yhdistysten varotoimia, kuten vuosikokousten ja säännöllisten tapaamisten perumisia. Toimintaansa rajoittavat ainakin MLL:n yhdistykset, Nurmeksen Nivelpiiri, Nurmes–Valtimo sydänyhdistys, Näre ry, Eläkeliiton Nurmeksen yhdistys ja Nurmeksen Martat.

Päivitetty: 13.3. klo 18.10: Lisätty tieto Superpesis-ottelun kohtalon päättämisestä.

Kommentoi

Hae sivuilta