Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Huhu liikkeellä koronavirustartunnasta – Nurmeksessa ei kuitenkaan ole todettu tartuntaa tähän mennessä

Huhu liikkeellä koronavirustartunnasta – Nurmeksessa ei kuitenkaan ole todettu tartuntaa tähän mennessä Tuire Haverinen

Nurmeksessa on loppuviikosta liikkunut huhu, jonka mukaan kaupungissa matkailevalla italialaisella olisi koronavirustartunta. Lisäksi lauantaina on ollut puhetta, että Nurmeksen terveysasemalla olisi neljä italialaista karanteenissa.

Terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialajohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotelta sanoo, että lauantai-iltapäivään mennessä Pohjois-Karjalasta ei ole löytynyt uusia koronavirustartuntoja. Maakunnan ainoa tartunta todettiin maanantai-iltana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Olemme ottaneet paljon näytteitä. Osan tulokset eivät ole vielä tulleet. Joten en voi vahvistaa tätä. Ainakaan minun tietooni ei ole tullut uusia tartuntoja, Kaipiainen toteaa.

Kaipiaisen mukaan, jos koronavirustartuntaa epäillään jollakulla, hänestä otetaan näyte, mutta sen jälkeen potilasta kehotetaan pysymään kotona. Italialaisten tapauksessa heillä ei kuitenkaan olisi kotia täällä, vaan heidän pitäisi olla majoituspaikassaan.

– Jos oireita ei ole, potilaat voivat olla vapaasti, kunhan noudattavat yleisiä suojautumisohjeita, kuten yskimistä hihaan tai nenäliinaan ja käsien pesua, Kaipiainen sanoo karanteeniasiaan.

Kommentoi

Hae sivuilta