Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Koronan vuoksi julistettuun poikkeustilaan varauduttiin Nurmeksessa hankkimalla muun muassa kirjoja ja lääkkeitä – kuvagalleria

Riikka Nevalainen varautui kirjastojen sulkemiseen Valtimolla tiistaina. Hän oli ottanut jo neljä kirjaa ja tutkaili viidettä. Hän arveli pärjäävänsä niillä, jos joku vielä toisi lehtiä. Tuire Haverinen Riikka Nevalainen varautui kirjastojen sulkemiseen Valtimolla tiistaina. Hän oli ottanut jo neljä kirjaa ja tutkaili viidettä. Hän arveli pärjäävänsä niillä, jos joku vielä toisi lehtiä.

Hallituksen järeät toimenpiteet koronavirusta vastaan näkyivät jo tiistaina moni paikoin Nurmeksessa. Ihmiset valmistautuivat valmiuslain käyttöönottoon.

Erityisesti kirjastoissa riitti tiistaina väkeä. Jo maanantaina hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen ihmiset ryntäsivät lainaamaan kirjoja, kun kävi ilmi, että kirjastot suljetaan keskiviikkona.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tuplat kävin hakemassa, kun minulla on jo puolenkymmentä kirjaa kotona. Toivottavasti näillä pärjäisi kuukauden. Yritin valita vähän paksumpia kirjoja, virnisti Tapio Rissanen kirjapino kädessään Nurmeksen kirjastossa.

Rissanen kertoi kirjojen hamstrauksen olevan hänen ainoa varotoimenpide koronaa vastaan.

Nurmeksen apteekissa oli tiistaina härdelli. Apteekkari Maarit Turrek kertoi, että erityisesti karanteenimaisiin oloihin määrätyt yli 70-vuotiaat kävivät täyttämässä lääkevarantojaan. Eniten menekkiä on ollut särky- ja flunssalääkkeillä sekä käsidesillä.

– Käsidesiä saatiin vain pieni erä. Särkylääkkeitä kyllä riittää, on varauduttu kahden kuukauden satsilla, Turrek rauhoitteli.

Myös Porokylän S-marketissa oli vilkasta tiistaina puolilta päivin. Pikaisella silmäyksellä näytti kuitenkin siltä, ettei kukaan sortunut hamstraukseen, vaikkakin vessapaperihylly ammotti tyhjyyttään. Vajausta oli myös leipäosastolla ja jauhohyllyllä, jossa esimerkiksi ruisleipäjauho oli myyty loppuun.

Kuopiolainen Helena Pitkänen oli ostoksilla 91-vuotiaan äitinsä puolesta, kuten aina kerran kuussa. Koronatilanne ei riittänyt syyksi jättää vierailua välistä.

– Hän kun ei pelkää yhtään koronaa. Sanoi, ettei hän ymmärrä tätä hysteriaa, kun on kahdet sodat käynyt, Pitkänen totesi.

Kuvat: Marianne Haverinen ja Tuire Haverinen

Kommentoi

Hae sivuilta