Julkaistu 
Tuire Haverinen

Vapaaehtoiset valmiudessa keskellä koronaa – Nurmekseen perustettiin ruokakassiryhmä

Vapaaehtoiset valmiudessa keskellä koronaa – Nurmekseen perustettiin ruokakassiryhmä Arkistokuva: Marko Puumalainen

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on lisännyt ruokakassien ja ruoka-annosten kotiinkuljetusten kysyntää Nurmeksessa.

Avuntarve on saanut myös vapaaehtoiset liikkeelle. Moni nurmeslainen auttaa läheistään tai naapuriaan hoitamalla tämän kauppa- ja muita asioita, mutta myös tuntemattomille halutaan tarjota apua. Avun tarvitsijoita ja auttajia yhdistämään on ryhtynyt Nurmeksessa Outi-Maria Parviainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parviainen on perustanut Facebookiin ryhmän Korona-apua, Nurmes. Lisäksi hän on kiinnittänyt paperilappuja asiasta eri kauppoihin ja sellaisiin kerrostaloihin, joissa hän tietää asuvan paljon ikääntyneitä.

– Luin iltapäivälehdestä miehestä, joka oli laittanut kotitalonsa rappukäytävään lapun, että tarjoaa apua, Parviainen kertoo.

Ryhmässä oli maanantaiaamuun mennessä noin 60 jäsentä. Lisäksi Parviainen on tiedustellut Valtimo kotikyläni -ryhmässä, löytyisikö Valtimoltakin vapaaehtoisia.

– Jotkut ovat laittaneet myös yksityisviestinä viestiä, joten uskon, että auttajia kyllä löytyy.

Ryhmä toimii niin, että avun tarvitsijat soittavat Parviaiselle, joka selvittää, millaisesta avuntarpeesta on kyse ja milloin sitä tarvitaan. Sen jälkeen hän laittaa viestiä ryhmään ja antaa ilmoittautuneelle vapaaehtoiselle tarkemmat tiedot kohteesta.

– Mitään nimiä tai suoria osoitteita en laita suoraan ryhmään, vaan ne tulevat vain avunantajan tietoon. Tavaroista maksamista helpottaa se, että vanhemmilla ihmisillä on yleensä tili kaupassa. Monessa kaupassa tiliin ostaminen onnistuu valtakirjalla, joten rahahässäkkä jää tällöin pois.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...
Yksinäisyys on aihe, josta en kovin mielelläni kirjoittaisi. Se tuntuu liian raskaalta ja, no, yksityiseltä asialta. Olisi ehkä helpompaa kirjoittaa e...