Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Ravintolat kiinni Nurmeksessa – "Päätöksiä on tehtävä ihmisten henki ja terveys edellä"

Katuria ajava Sulo Nevalainen harmittelee ravintoloiden sulkemista, sillä hän käy Lempissä syömässä päivittäin. Hän kuitenkin ymmärtää päätöksen ja toteaa sen olevan jo kaksi viikkoa myöhässä. Marianne Haverinen Katuria ajava Sulo Nevalainen harmittelee ravintoloiden sulkemista, sillä hän käy Lempissä syömässä päivittäin. Hän kuitenkin ymmärtää päätöksen ja toteaa sen olevan jo kaksi viikkoa myöhässä.

Nurmeksessa ravintolat alkoivat keskiviikkona suunnitella sulkemistaan hallituksen linjausten mukaisesti. Hallitus ilmoitti tiistaina aikovansa sulkea kaikki ravintolat, kuppilat ja kahvilat, paitsi työpaikka- ja opiskelijaruokalat.

PKO tiedotti keskiviikkona sulkevansa kaikkien ravintoloiden asiakastilat tulevana lauantaina. Joensuussa osa paikoista myy noutoruokaa, mutta Nurmeksessa Lempi ja Trattoria sulkeutuvat kokonaan. Myös Break Sokos Hotel Bomban hotelli ja kylpylä suljetaan sunnuntaista alkaen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

PKO:n kaikkien ABC-asemien buffetruokailu päättyy niin ikään lauantaina, mutta muun muassa Nurmeksen ABC:lla ruokaa myydään edelleen noutomyyntipalvelulla. Valtimon Sumpissa noutomyyntiä ei järjestetä.

Kaneli sulki ovensa jo ennen hallituksen linjausta tiistaina. Yrittäjä Janne Tiainen kertoo, että sen jälkeen asiakkailta on sadellut paljon ideoita, miten toimintaa voisi jatkaa ilman tartuntariskiä.

– Tänään tuli yhdeltä asiakkaalta idea, että pitäisi vetää drive-in-kaista keittiön ikkunan alle. Pikkusen on korkealla se ikkuna, että joutuisi sitten ehkä nousemaan autosta. Ehkä se ei olisi paha, Tiainen naurahtaa.

Myös Supikas harkitsi sulkemista jo ennen hallituksen päätöstä, ja nyt se suunnittelee sulkemista maanantaille. Tällä viikolla asiakasmäärä on jäänyt noin kolmannekseen normaalista.

– Kahvilakävijät ovat vähentyneet tosi paljon, vain vakioasiakkaat ovat käyneet lounastamassa. Lounastajiakin on pakkolomilla ja etätöissä, joten nekin vähenevät koko ajan, kuvailee keittiöstä vastaava Kirsti Timonen tilannetta.

Ravintolayrittäjät pitävät hallituksen linjausta ravintoloiden sulkemisesta hyvänä.

– Kyllä minunkin mielestä päätöksiä on tehtävä ihmisten henki ja terveys edellä, sanoo Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskuksen toimitusjohtaja Jason Koukku.

Hyvärilän kartanohotellin ravintolaa pidetään auki niin kauan kuin hallitus sallii. Hyvärilässä harkitaan vielä, voisiko lounaan ulosmyynnille olla kysyntää.

Kommentoi

Hae sivuilta