Julkaistu 
Risto Kuittinen

Yöpakkaset vetivät jäitä erilleen – Pielisellä vaarallisia railoja

Ylä-Karjalan lukija Hannu Kallasaari kuvasi torstaina näkymän Bomban laiturilta Kuusisaaren suuntaan. Hannu Kallasaari Ylä-Karjalan lukija Hannu Kallasaari kuvasi torstaina näkymän Bomban laiturilta Kuusisaaren suuntaan.

Pielisellä liikkuvien kannattaa olla nyt erittäin varovaisia. Ylä-Karjalan lukija Hannu Kallasaari kuvasi Bomban laiturin läheisyydessä railoa, joka on pahimmillaan noin kymmenen metrin levyinen. Kallasaaren mukaan railo myös jatkuu yli kilometrin matkan Kuusisaaren suuntaan.

Nurmeksen paloaseman vs. asemamestari Janne Pelo kertoo, että Pielisellä on useampi vaarallinen railo. Hän oli kiertänyt vastikään Kuusisaaren, jonka lähellä oli ollut 2–3 metriä leveä railo. Toinen railo löytyi Porosaaren suunnalla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Niitä ei oikein havaitse vasta kuin aivan läheltä. Lisäksi jäät ovat niin liukkaat, että moottorikelkalla liikkuvan voi olla hankala pysähtyä, vaikka railon havaitsisikin, Pelo arvioi.

Pelon mukaan railoja syntyi varsinkin alkuviikosta, kun yöpakkaset kiristyivät noin kymmeneen asteeseen. Yksittäinen railo voi syntyä nopeastikin, jo yhdessä yössä.

– Jäillä voi vielä liikkua, mutta äärimmäistä varovaisuutta pitää noudattaa, Pelo varottaa.

Kommentoi

Hae sivuilta