Julkaistu 
Anu Saarelainen

Uusi paikka Nurmeksen terveysasemalle – valmistelutyö alkanee jo ensi vuonna

Urheiluareena muuttui politiikan pelikentäksi. Anu Saarelainen Urheiluareena muuttui politiikan pelikentäksi.

Nurmeksessa etsitään lähivuosina paikkaa uudelle terveysasemalle. Esitellessään valtuustolle kaavoituskatsausta kaupunginjohtaja Asko Saatsi kertoi, että valmistelutyö on tarkoitus aloittaa jo ensi vuonna tai sitä seuraavana vuonna. Mahdollinen rakentaminen olisi ajankohtainen vasta 6–8 vuoden kuluttua. 

– Samoin kuin paloaseman kohdalla, ensin ratkaistaan terveyskeskuksen paikka ja sitten kaavoitetaan, Saatsi sanoi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Jo aiemmin ratkaistavaksi on tulossa, minne varataan paikka mahdolliselle polttoaineiden monijakelupisteelle, jossa olisi kulkuneuvoihin saatavilla sähköä, liikennebiokaasua ja biodieseliä. Känkkäälän rautatieterminaalin läheisyydestä taas etsitään lisää varastointitilaa puulle, sillä puuta alkaa kulkea kaupungin teollisuusraiteelta myös pohjoisen suuntaan.

Valtuusto kokoontui koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisesti Pielis-areenan täysmittaisessa salissa. Istumapaikat oli levitelty tilaan niin väljästi, että valtuutetut eivät joutuneet lähikontaktiin toistensa kanssa.

Tuoleja jäi myös tyhjäksi, sillä 52 varsinaisesta valtuutetusta paikalla oli vain 34. Lisäksi kokoukseen osallistui yhdeksän varavaltuutettua.

– Ei varmaankaan ole näinä aikoina helppoa lähteä kokouksiin, mutta jotkut asiat täytyy hoitaa, sanoi valtuuston puheenjohtaja Anni Savolainen (sd.). 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.) kertoi, että myös kaupunginhallitus kokoontuu samassa salissa. Aiemmin suunnitelmana oli, että hallitus istuisi Hyvärilän auditoriossa.

Kommentoi

Hae sivuilta