Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Maailman nopein rypyttäjä löytyy Nurmeksesta – "Elämäni rumimmat piirakat"

Ritva Ryttyläinen rypytti karjalanpiirakoita niin nopeassa tahdissa, että pöydälle varatut piirakat eivät riittäneet. Vieressä kannustaa Ennätystehdas-ohjelman juontaja Janni Hussi. Kuva on kuvakaappaus ohjelmasta. Ritva Ryttyläinen rypytti karjalanpiirakoita niin nopeassa tahdissa, että pöydälle varatut piirakat eivät riittäneet. Vieressä kannustaa Ennätystehdas-ohjelman juontaja Janni Hussi. Kuva on kuvakaappaus ohjelmasta.

– Kyllä kuule kädet käy niin kuin Singerin ompelukone, ihaili Janni Hussi nurmeslaisen Ritva Ryttyläisen karjalanpiirakan rypytystaitoja viime viikolla televisiossa.

Ryttyläinen osallistui Hussin juontamaan Ennätystehdas-ohjelmaan. Tavoitteena oli rypyttää niin monta karjalanpiirakkaa minuutissa kuin ehtii. Ryttyläinen oli niin kovassa vauhdissa, etteivät pöydälle varatut karjalanpiirakat riittäneet.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hän rypytti kaikki 16 piirakkaa 54 sekunnissa.

– Elämäni rumimmat piirakat, mitä olen tehnyt! Ryttyläinen nauroi suorituksen jälkeen.

– Tämä ei olekaan karjalanpiirakoiden missikisat vaan satasen aidat, Hussi nauratti.

Luonnollisesti Ryttyläisen suoritus oli maailmanennätys, sillä lajia ei ole ennen merkitty ennätystenkirjoihin.

Ryttyläisen Ennätystehdas-jakson ensiesitys oli televisiossa viikko sitten tiistaina. Jälkikäteen jakso on katsottavissa Ruutu-suoratoistopalvelusta, jonka käyttö vaatii rekisteröitymisen. Jakso kuvattiin jo lokakuussa.

– Studiossa meinasi vähän tulla sellainen kynnys, että mitähän minä nyt oikein menin tekemään, Ryttyläinen nauraa yllätyksenä tulleelle jännitykselle.

Hän harmittelee, että nauhoituksia odotellessa piirakan kuori ehti kuortua, mikä vaikeutti haastetta entisestään.

– Siinä lähtikin sitten jännitys pois, kun totesin, ettei näistä kauniita tule muutenkaan, teenpähän mitä teen. Nauruksihan se meni.

Ryttyläinen ei itse ilmoittautunut mukaan ohjelmaan, vaan ohjelmasta oli lähetetty pyyntö Pohjois-Karjalan Martoille, voisivatko he lähettää jonkun tekemään rypytysennätystä. Nopeasti Ryttyläisen nimi nousi esille, hän kun on martta itsekin.

– Karjalanpiirakkahan on minulle se tärkein ydintuote, mitä teen. Ajattelin, että jos tämä vähänkään edistäisi karjalanpiirakka-asiaa, olen valmis, karjalanpiirakoistaan kuulu Ryttyläinen tuumaa.

Ennätystehdas-vierailu poiki heti perään Ryttyläiselle toisen tv-esiintymisen. Häntä haastateltiin perjantaina Yle Olohuoneen suoraan lähetykseen etäyhteyden välityksellä.

Kommentoi

Hae sivuilta