Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Tuplapotti Pielisen Kalajalosteelle – Luonnonkala-säilykkeestä Vuoden lähiruokateko ja yleisöäänestyksen voitto

Luonnonkala-säilyke valittiin Vuoden lähiruokateoksi. Arkistokuva: Anu Saarelainen Luonnonkala-säilyke valittiin Vuoden lähiruokateoksi.

Pielisen Kalajalosteen Luonnonkala-säilyke on valittu Vuoden lähiruokateoksi. Palkinto myönnettiin yritykselle myös sen pitkäjänteisestä työstä suomalaisen luonnonkalan käytön edistämiseksi. Palkinnon saajasta päätti Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmästä koostuva raati. Raadin puheenjohtajana toimi maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljanen.

– Ihan mahtavalta tuntuu. Tämä on hieno kunnianosoitus työlle, jota yrityksessä on tehty ja mietitty koko sen historian ajan. Arvostamme palkintoa kovasti, toteaa myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Halonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Raadin mukaan yrityksen Luonnonkala-säilyke osuu moneen trendiin. Säilyke on ilmastoystävällistä, laadukasta ja maukasta lähiruokaa, joka helpottaa arjen kokkausta. Sillä voidaan korvata tonnikalaa ja samalla edistää muuten vajaahyödynnettyjen järvikalojen käyttöä. Raati kiitteli myös sitä, kuinka yritys on panostanut rohkeasti tuotekehitykseen ja tuotannon laajentamiseen.

Pielisen Kalajaloste sai käytännössä tuplavoiton, sillä yritys voitti myös yleisöäänestyksen, joka oli käynnissä Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla maalis–huhtikuussa. Äänestys pidettiin ensimmäistä kertaa, ja siihen tuli lähes 2 900 ääntä. Pielisen Kalajaloste sai äänistä 36 prosenttia. Muita kisaajia olivat Kokit ja Farmarit -elämysillallinen, Laidun Hereford, Silmusalaatti ja Suomen Artesaaniruoka ry.

– Yleisöäänestyksen voitto oli piste iin päälle, älyttömän otettu täytyy olla. Tämä kertoo siitä, että ihmiset arvostavat suomalaista kalaa, ja antaa uskoa tulevaan, sillä vastassa oli kovia kisaajia, Halonen sanoo.

Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinto luovutetaan Pielisen Kalajalosteelle Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa elokuussa.

Kommentoi

Hae sivuilta