Julkaistu 
Anu Saarelainen

Korona loi kysyntää – nurmeslaiset yritykset reagoivat koronakevääseen

Valtimo Designin yrittäjä Eira Muikku valmistamassa trikookankaasta kasvomaskia. Risto Kuittinen Valtimo Designin yrittäjä Eira Muikku valmistamassa trikookankaasta kasvomaskia.

Nurmeslaiset yritykset eivät ole jääneet pyörittelemään peukaloitaan koronakriisin puristuksissa. Monet yritykset ovat keksineet uusia toimintatapoja tai tarttuneet koronakevään menekkituotteisiin.

Vasta tämän vuoden helmikuussa perustettu led-valaisimia maahan tuova nurmeslainen Lumioled Suomi huomasi pian koronatilanteen kärjistyttyä, että asiakkaat eivät ole tällä hetkellä kiinnostuneita valaisimista vaan käsidesistä ja suojatuotteista. Yritys ryhtyikin myymään asiakkailleen käsidesiä ja tuomaan Kiinasta hengityssuojaimia ja kasvovisiirejä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Meillä on 13 omaa myyjää sekä muutamia jälleenmyyjiä myymässä tuotteita asiakkaille ympäri Suomea. Vientiä muihin Pohjoismaihin suunnitellaan, kertoo yrittäjä Pasi Lagus.

Yritys tuo suojaimia suuria määriä, mutta riskejä hajauttaakseen se tuo niitä pienehköissä erissä.

– Kiinalaiset toimijat ovat tällä alalla määräävässä asemassa. Sekä tuotteiden että rahdin hinta on kallistunut merkittävästi, Lagus sanoo.

Valtimo Design puolestaan ryhtyi valmistamaan kankaisia kasvomaskeja. Maskit eivät suojaa koronalta, mutta maskia käyttämällä voi vähentää riskiä, että tartuttaa itse tauteja muihin yskiessään tai aivastaessaan.

– Ajattelin maskien valmistamisen aloittamista jo ennen kuin sosiaali- ja terveysministeriö antoi viralliset ohjeet maskeista, kertoo yrittäjä Eira Muikku.

Hän muistuttaa, että hänen ompelemansa kasvomaskit eivät täytä lääketieteellisiä vaatimuksia, mutta niitä voi käyttää esimerkiksi kotihoidossa. Ammattikäyttöön hän valmistaa maskeja lakanakankaasta, mutta kotikäyttöön halutaan yleensä trikoota, josta hän valmistaa myös pipoja. Maskit kestävät jopa 90 asteen konepesua.

Nurmeksen apteekissa alettiin valmistaa käsidesiä itse, kun tehdasvalmisteista käsidesiä ei välillä ollut yllättävän suuren menekin vuoksi saatavilla.

– Saimme hankittua käsidesin raaka-aineita ja valmistimme sitä itse pari erää hätävaraksi, kertoo proviisori Mika Kainulainen.

Kommentoi

Hae sivuilta