Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Kouluruokajakelun suosio pompsahti – "Näyttää kuin oltaisiin Hurstin leipäjonossa"

Viikon ensimmäisessä ruokajakelussa Kirkkokadun koululla oli ruuhkaa. Kirkkokadulle asti jatkuvassa jonossa sai odottaa vuoroaan parisenkymmentä minuuttia. Etualalla jonottamassa olivat Jouni Hiltunen (oik.) ja Petri Meriläinen. Marianne Haverinen Viikon ensimmäisessä ruokajakelussa Kirkkokadun koululla oli ruuhkaa. Kirkkokadulle asti jatkuvassa jonossa sai odottaa vuoroaan parisenkymmentä minuuttia. Etualalla jonottamassa olivat Jouni Hiltunen (oik.) ja Petri Meriläinen.

Kouluruokajakelun suosio kasvoi Nurmeksessa hurjasti ensimmäisen viikon jälkeen. Kun ensimmäisenä viikkona tilauksia tuli Nurmeksessa ja Valtimolla yhteensä noin 250, tälle viikolle tilauksia oli jo 390. Esikoululaisille puolestaan tehtiin noin 30 tilausta ensimmäiseen jakeluun.

Nurmeksen ruokapalvelupäällikkö Maarit Hoffrén kertoo, että viime viikon jakeluissa vanhemmat ovat ottaneet kouluruuan vastaan kiitollisina. Puhelimitse ja sähköpostitse tulee kuitenkin paljon negatiivista palautetta. Hänen mukaansa moni olisi toivonut valmisaterian sijaan kaupungilta lahjakortteja kauppoihin tai rahaa, joita jaetaan joissain muissa kunnissa.

– Kaikenlaista mahdollista palautetta on tullut. Joidenkin mielestä noutaminen on hankalaa ja toisilla ruuat eivät mahdu jääkaappiin, jos on monta lasta.

Maanantaina viikon ensimmäinen ruokajakelu keräsi pitkän jonon Kirkkokadun koululle. Jonossa oli jo ensimmäisen vartin jälkeen kolmisenkymmentä ihmistä, ja turvaväleineen jono jatkui Kirkkokadulle saakka.

– Ensimmäisenä tuli ajatus, että täh, eihän tämä voi olla totta. Näyttää kuin oltaisiin Helsingissä Hurstin leipäjonossa, ruokaa hakemaan tullut Mika Mahlavuori kauhisteli parkkipaikalla.

Vaikka jono oli pitkä, se eteni rivakasti. Jonon etupäässä odotellut Jouni Hiltunen kertoi jonottaneensa reilun vartin, eikä pitänyt sitä pahana. Hänen mielestään jakelu toimii hyvin ja voittaa lahjakortit.

– Ei mennä ihan kokonaan ranskanperuna-nakki-linjalle, vaan lapset saavat monipuolisen ja ravitsevan lounaan, hän totesi.

Nurmeksen kaupunki laajentaa keskiviikkona ateriapakettien jakelun esikoululaisille. Koululaisille ja lukiolaisille kaupunki on jakanut kouluruokaa viime keskiviikosta alkaen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ruokaa jaetaan kaksi kertaa päivässä maanantaisin ja keskiviikkoisin Kirkkokadun ja Valtimon kouluilla. Huoltajien on tilattava viikon ateriat ennakkoon.

Otsikkoa ja jutun rakennetta muutettu kello 15.33.

Kommentoi

Hae sivuilta