Julkaistu 
Heikki Rissanen

Jättileipälapio ja kukkaketoja – Kuutostieltä halutaan houkutella liikennettä Nurmeksen ja Valtimon taajamiin

Kehittämissuunnitelmassa esitetään yhtenä ideana kesätoria Lokkiharjun levikkeelle. Risto Kuittinen Kehittämissuunnitelmassa esitetään yhtenä ideana kesätoria Lokkiharjun levikkeelle.

Päiväkohtainen autoliikenne Valtimon taajaman kohdalla Kuutostiellä oli viime kesänä keskimäärin 4 271 autoa. Niistä 3 696 jatkoi matkaa pysähtymättä, ja jarruja kopeloi taajaman kohdalla 575 autoa. Nurmeksen kohdalla päiväkohtainen liikennevirta valtatien eteläpuolella oli 4 364 autoa, joista Nurmes houkutteli pysähtymään neljänneksen. Luvut selviävät uunituoreen kehittämissuunnitelman loppuraportista, jolla Kuutostien liikennevirta ohjattaisiin tehokkaammin Nurmeksen ja Valtimon kuntataajamiin.

Valtimolle suunnitteilla on muun muassa kesätori Lokkiharjun levikkeelle ja opasteita maisemakyliin. Nurmeksessa puolestaan avainasemassa liikenteen kääntämisessä taajamaan on Vanhankylän risteys, jonka suunnitelma tukeutuu paikalliskulttuurin ja omaleimaisuuden korostamiseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Opasteet tulevat olemaan aivan muuta kuin perinteiset opasteet. Ne tulevat näkymään sekä valtatie 6:n että kantatie 75:n kulkijoille, sanoo kehittämissuunnitelman ohjausryhmään kuulunut kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Kehittämissuunnitelma heittää kehiin ajatukset paikkakunnan leipomoperinnettä kuvaavan jättimäisen leipälapion tai aurinkopaneelipyramidin rakentamisesta, mikä kuvastaisi hiilineutraalia Nurmesta uuden teknologian hyödyntäjänä. Suunnitelmassa esitetään myös valtatien varteen perustettavia kukkaketoja. Pikes on tilannut kehittämissuunnitelman Ramboll Finland oy:lta.

Kommentoi

Hae sivuilta