Julkaistu 
Marianne Haverinen

Vierailukielto vähensi tautien määrää hoivakodissa –  "On ollut ihan ihmeelliset pari kuukautta"

Hoivakodeissa jatketaan ulkoilua entiseen malliin, vaikka kauppoihin asiakkailla ei ole enää asiaa. Nurmeskodissa hoitaja Pia Määttä ulkoilutti Oiva Juutista keskiviikkona hoivakodin ympäristössä. Marianne Haverinen Hoivakodeissa jatketaan ulkoilua entiseen malliin, vaikka kauppoihin asiakkailla ei ole enää asiaa. Nurmeskodissa hoitaja Pia Määttä ulkoilutti Oiva Juutista keskiviikkona hoivakodin ympäristössä.

Nurmeskodissa on pantu merkille yksi positiivinenkin asia korona-ajassa. Kun vierailut ovat kielletty, hoivakodissa taudit eivät ole päässeet jylläämään.

– On ollut ihan ihmeelliset pari kuukautta. Ei ole ollut mahatautejakaan, jotka yleensä pääsiäisen aikaan liikkuvat, iloitsee Nurmeskodin toiminnanjohtaja Airi Kontro.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kontro pohtii, että Nurmeskodissa virukset pääsevätkin verrattain huonosti leviämään, kun kaikilla asukkailla on omat huoneistot.

– Nyt suurin osa asukkaista on ollut jo monta viikkoa tapaamatta toisia asukkaita. Riski onkin työntekijät, jotka käyvät kotona. Siltähän me yritetään nyt asiakkaita suojella, Kontro sanoo.
Henkilöstölle onkin korostettu, ettei töihin saa tulla yhtään kipeänä. Heitä on myös kehotettu välttämään vapaa-aikanakin ottamasta riskejä viruksen saamiseen.

Kontron mukaan hoitajat ottavatkin itselleen henkisiä paineita koronan torjumisessa.

– Aikamoista syyllistämistä on ollut jossain, missä koronaa on tullut. Vaikka teemme kaikkemme, siitä huolimatta se voi tulla. Hoitajat miettivät, sanotaanko kuitenkin, ettei ole osattu tehdä oikein, Kontro sanoo.

Kontro kertoo, että virkeimpiä asukkaita kannustetaan yhä ulkoilemaan ja liikkumaan käytävillä. Yhteisissäkin tiloissa saa oleskella, kun huolehtii parin metrin turvavälistä ja käsihygieniasta.

– He voivat esimerkiksi aulassa huudella toisilleen. Tuntuu sekin kohtuuttomalta, ettei saisi olla minkäänlaisia sosiaalisia kontakteja, Kontro sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta