Julkaistu 
Marianne Haverinen

Mikonsalmen Salen sulkeminen harmittaa asiakkaita – Remontti olisi ollut miljoonaluokan investointi

Mikonsalmen Sale aiotaan sulkea toukokuun loppuun mennessä. Marianne Haverinen Mikonsalmen Sale aiotaan sulkea toukokuun loppuun mennessä.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) päätös sulkea Mikonsalmen Sale harmittaa asiakkaita. Salen pihalla maanantaina puolilta päivin tavoitettu Saila Pitkänen sanoi käyvänsä Salessa useita kertoja viikossa kävellen. Hän arveli, ettei keskustan kauppoihin viitsi lähteä kävellen.

– Ensimmäiseksi minua kuitenkin rupesi harmittamaan ikäihmisten puolesta. Tähän lähialueen vanhukset pystyvät vielä liikkumaan itse, joten kauppa olisi heille hyödyksi monessa suhteessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Helena Mehtonen puolestaan harmitteli kaupan sulkemista Itäkaupungin elinvoiman kannalta. Hän muisteli aikoja, jolloin alueella oli kaksi kauppaa, kioski ja posti.

– Pidän tärkeänä, että tämä puoli kylää säilyisi elävänä. Hyvärilässä ja Lehtovaaralla on kuitenkin aikamoinen määrä ihmisiä. Ja tässä lähellä on paljon ihmisiä, joille liikkuminen on vaikeaa.

PKO aikoo sulkea Salen toukokuun loppuun mennessä. Päätöstä perustellaan kiinteistön huonolla kunnolla ja asiakasmäärien vähentymisellä.

– Siinä on korjausvelkaa pitkältä ajalta, ja myymälä olisi pitänyt käytännössä uusia melkein kokonaan. Ei ole päätä eikä häntää ruveta sellaista tekemään näin pienelle yksikölle, sanoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Kivelän mukaan remontti olisi ollut miljoonaluokan investointi. PKO katsoo järkevämmäksi käyttää rahan Kauppatorin S-marketin uudistamiseen.

– Salelta on sinne vain reilu kilometri. Ajateltiin, että pannaan Kauppatorin yksikkö viimeistä piirtoa myöten kuntoon ja katsotaan, millaisia tarpeita ympäristön ihmisillä on, Kivelä sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta