Julkaistu 
Anu Saarelainen

Yhteisöpihan asunnot loppusilausta vaille valmiita – vuokralaisten muuttopäivä tiedossa

Kulmakaksio on varsin valoisa isojen ikkunoiden ansioista. Anu Saarelainen Kulmakaksio on varsin valoisa isojen ikkunoiden ansioista.

Kirkkokadun varteen niin sanotulle vanhan sairaalan tontille nousseen puukerrostalon asunnot alkavat olla valmiita. Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalojen Yhteisöpiha-nimen saaneen talon 19 asuntoon on jo valittu vuokralaiset, ja he pääsevät muuttamaan, kun sisätilojen lopputarkastus on tehty toukokuun lopussa. Piha-alue valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

– Kyselyitä asunnoista tuli paljon, mutta hakijoita oli lopulta 25. Asukkaat on valinnut vuokratalojen hallitus normaalien kriteerien mukaan. Vuokralaisissa on sekä paikkakuntalaisia että paluumuuttajia, kertoo Nurmeksen Vuokratalojen hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Hurskainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rakennus on L:n muotoinen ja kolmikerroksinen asuintalo, jossa on yksiöitä ja kaksioita. Erikoiseksi talon tekee se, että se on puurakenteinen kerrostalo.

Seinät on tehty CLT-elementeistä, jotka ovat ristiinlaminoitua puurakennetta. Myös välipohjat on tehty puuelementeistä. Molemmat elementit ovat kuhmolaista työtä. Seinäelementit on valmistanut Elementti Sampo ja välipohjaelementit Crosslam.

Asunnoissa puuelementti ei kuitenkaan näy kuin yhdellä seinällä, muut seinät on peitetty kipsilevyllä. Hurskaisen mukaan se johtuu paloturvallisuusmääräyksistä. Turvallisuussyistä asunnoissa on myös sprinklerit eli automaattinen sammutuslaitteisto.

Kerrostalon on suunnitellut joensuulainen arkkitehtitoimisto Arcadia oy, joka on suunnitellut puukerrostaloja Joensuuhun. Pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Mustonen.

– Ensi viikolla tehdään puhtaustarkastus, ja sen jälkeen aloitetaan asuntojen tuuletus. Tuuletus kestää 3–4 viikkoa, kertoo vastaava mestari Esa Kinnunen Rakennusliike Mustoselta.

Kommentoi

Hae sivuilta