Julkaistu 
Heikki Rissanen

Digiperhekahvilasta kaivattua ensiapua lapsiperheille – "Siinä se on, digivauva"

Kun kasvotusten ei voi tavata, Santeri ikuisti kaverit ruudun välityksellä. Takana äiti Satu Mykkänen sylissään kolmeviikkoinen vauva. Heikki Rissanen Kun kasvotusten ei voi tavata, Santeri ikuisti kaverit ruudun välityksellä. Takana äiti Satu Mykkänen sylissään kolmeviikkoinen vauva.

Puhe soljui iloisesti ja kahvi läikkyi vanhempien kupeissa perheen pienimpien kavutessa syliin ja kurottautuessa sitä kautta kilvan esittelemään leluja ja muita uutuuksia kaverille.

Santerilla oli esittelyssä uunituore traktori peräkärryineen, mistä Aleksi oitis innostui ja esitteli puolestaan uusinta kirjaansa. Pikkukaverin tekisi kovasti mieli päästä koeajolle, kun hiekkalaatikkokin on paljastunut lumen alta, mutta leikkiminen onnistui nyt vain kuvaruudun välityksellä.

– Eihän tämä oikeaa tapaamista korvaa, ei lapsilla eikä vanhemmilla, mutta hyvää ensiapua tämä kuitenkin on. Huomattavasti tyhjää parempi, pohti Valtimon MLL-yhdistyksen perhekahvilavastaava Erja Turunen eri puolilta pitäjää olevien lapsiperheiden kokoontuessa viidenteen digiperhekahvilaan huhtikuun lopulla.

Turusen lisäksi mukana olivat Satu Mykkänen 2,5-vuotiaan Santerin ja kolmiviikkoisen poikavauvansa kanssa. Etäkahvit olivat katettuna myös Virpi Määttä-Timosella yhdessä lasten, Pinjan ja Aleksin kanssa.

Normaalioloissa yhdistyksen perhekahvila kokoontuu Kuntalaisten talon nuorisotiloissa joka maanantai, mutta toiminta siirtyi nettiin jo kokoontumisrajoitusten ensimetreillä maaliskuussa.

Ensimmäisissä kokoontumisissa päähuomion keskusteluissa vei koronavirus ja siitä aiheutuva poikkeustila. Pikkuhiljaa keskustelu kääntyi normaaliin lapsiperheen arkeen ja etenkin sen kaipaamiseen.

– Onhan se lapsillekin ikävää, kun kaverin luokse ei pääse leikkimään. Mummojakaan ei ole nähty kahteen kuukauteen muuten kuin videopuhelujen välityksellä, Mykkänen huokasi.

Kolmiviikkoisen vauvan herääminen päiväunilta käänsi kuitenkin ajatukset parempaan huomiseen.

– Siinä se on, digivauva. Hyvä, että päästään aina näin näkemään, Turunen riemastui Mykkäsen vauvan nähdessään.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta