Julkaistu 
Heikki Rissanen, Anu Saarelainen

Kirjastojen ovet raolleen – ensimmäiset asiakkaat odottelivat jo oven takana

Sirkka Korhonen oli ensimmäisten joukossa hakemassa kirjastosta luettavaa. Anu Saarelainen Sirkka Korhonen oli ensimmäisten joukossa hakemassa kirjastosta luettavaa.

Vaara-kirjastojen ovet avautuivat raolleen varausten noutopalveluna maanantaiaamupäivästä alkaen Nurmeksen ja Valtimon kirjastoissa. Tieto ovien avaamisesta etujoukoissa otettiin Nurmeksen kirjastoilla huojentuneena vastaan.

– Tosi mukava päästä pitkästä aikaa palvelemaan asiakkaita henkilökohtaisesti, iloitsi Nurmeksen kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen kirjastojen auettua asiakkaille lähes kahden kuukauden tauon jälkeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Aivan selälleen ovet eivät auenneet, vaan kirjastot palvelevat varsin rajoitetusti näillä näkymin toukokuun loppuun asti.

– Asiakkaat eivät pääse hyllyjen väliin kirjoja selaamaan, vaan vain noutamaan etukäteen varaamansa aineiston tiskiltä ja palauttamaan aineistoa. Myös palautusluukut ovat käytössä molemmissa kirjastoissa, Kärkkäinen tarkentaa.

Nurmeksen väliaikaistiloissa toimivan pääkirjaston avautuessa maanantaina kello 12 oven takana vesisateessa odotteli jo kolme asiakasta. Ovella heitä oli vastassa kirjastonhoitaja Heli Wiik, joka toimi portinvartijana ja valvoi, että kirjaston sisätiloihin ei tule liian monta ihmistä kerralla.

Väliaikaistilat ovat varsin ahtaat, mutta lattiaan oli merkitty askelmerkit osoittamaan kulkusuuntaa ja suositeltavia jonotusetäisyyksiä lainaustiskille.

Sirkka Korhonen harmitteli sitä, että kirjahyllyjä ei päässyt kirjastossa itse tutkimaan. Pääsy hyllyalueelle oli estetty sermeillä, mutta sallitulla alueella oli kuitenkin useita telineitä, joista kirjoja oli Wiikin mukaan lupa etsiä ja lainata. Korhonen keskittyikin tarkastelemaan pyörivien kirjatelineiden tarjontaa.

– Minulla on kyllä kirjoja vielä kotona luettavana, joten erikoista kiirettä kirjastoon ei ollut. Halusin kuitenkin tulla käymään kirjastossa ja hakea vähän verestä luettavaa, Korhonen kertoi.

Kommentoi

Hae sivuilta