Julkaistu 
Marianne Haverinen

Lapset palasivat päiväkoteihin – "Pienessä päässä ei tarvitse pohtia liian isoja asioita"

Lapset palasivat päiväkoteihin. Arkistokuva: Marianne Haverinen Lapset palasivat päiväkoteihin.

Viime viikon lopulla iloinen hälinä palasi Nurmeksen päiväkoteihin. Torstaista alkaen suuri osa kotihoidossa olleista lapsista palasi parin kuukauden tauon jälkeen päivähoitoon.

Rekulassa ja Hannilassa oli torstaina paikalla jo noin kaksi kolmasosaa päiväkotien vahvuudesta. Rekulassa oli alkuviikolla ollut vain noin kymmenisen lasta, kun torstaina määrä yhtäkkiä kolminkertaistui.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Yksittäisiä lapsia on totta kai palannut jo aiemmin. Eihän huoltajilla riitä lomia, kertoo varhaiskasvatuksen aluejohtaja Tarja Lipponen.

Erityisen hyvin ero näkyi esikoululaisten ryhmissä. Kun esimerkiksi keskiviikkona Rekulassa oli pari esikoululaista, torstaina heitä oli 13. Vain kaksi enää puuttui.

Lipponen tuumaa, että vuorohoitoryhmän eli Pikku-Kaarlen päiväkodin tilanteen näkee vasta ajan kuluessa, sillä lapsimäärät vaihtelevat muutenkin päivittäin huoltajien vapaapäivien mukaan.

Valtimolla varhaiskasvatusyksikön johtaja Sanna Valjus puolestaan arvioi, että korona-aikana yli puolet lapsista on ollut poissa, ja torstaina melkein kaikki olivat palanneet.
Nurmeksessa päiväkodit ovat kuitenkin koko ajan olleet kaikille avoinna. Avoin päiväkoti pidetään kiinni kesän yli. Lipponen ei osaa vielä sanoa, voidaanko sitä avata vielä elokuussakaan, se riippuu hallituksen ohjeistuksista.

Päiväkodeissa jatketaan edelleen koronan tuomia hygieniaohjeita. Esimerkiksi päiväkotiin saapuessa vanhempi riisuu lapsen ulkoeteisessä ja henkilökunta näppäilee Daisy-järjestelmään lapsen tulon ja lähdön vanhemman puolesta.

Valjus kuvailee, että päiväkodin arki on yhtä käsien pesua.

– Yritetään pitää kuitenkin lasten arki turvallisena eikä luoda turhia paineita koronasta. Pienessä päässä ei tarvitse pohtia liian isoja asioita, hän sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta