Julkaistu 
Anu Saarelainen

Bomban talosta tehdään karjalaisuuden tapahtumatalo

Bomban talolle suunnitellaan nyt ympärivuotista käyttöä. Arkistokuva: Juha Inkinen Bomban talolle suunnitellaan nyt ympärivuotista käyttöä.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa rakentaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa Bomban talosta karjalaisuuden tapahtumataloa. Kehitystyön tavoitteena on luoda Bomba-talolle erilaista ohjelmaa ja sisältöjä siten, että kohde voi olla auki ympäri vuoden.

– Toteutamme Bomban alueen kehittämisessä alkuperäistä suunnitelmaamme, jonka mukaisesti ensin on kokonaan uudistettu kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba ja nyt on Bomban talon vuoro. Kunnianhimoinen tavoitteemme on tehdä Bombasta ympärivuotinen karjalaisuuden tapahtumatalo. Meillä on kesäkaudelle uusia suunnitelmia, joiden toteuttaminen ja aikataulutus tehdään vallitsevien poikkeusolojen turvallisuusohjeistuksia noudattaen, sanoo vt. ravitsemis- ja matkailukaupan toimialajohtaja Antti Varis.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäkaudelle on tähän mennessä sovittu Suojärven Pitäjäseuran kanssa Karjalaiset kädentaidot -näyttely, joka esittelee perinnetekstiilejä ja käsitöitä. Yhteistyössä ovat mukana myös Nurmeksen kaupunki ja Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Pikes. Pikesin matkailukoordinaattorille tulee Bomban talolle toimipiste. Matkailukoordinaattori toimii myös Nurmeksen kaupungin matkailuneuvojana. 

Ainakin Nurmes-talon peruskorjauksen ajan kaupunki toteuttaa erilaisia kulttuuritapahtumia Bomba-talossa. Nurmes-talon peruskorjauksen on arvioitu valmistuvan kesällä 2021. Peruskorjauksen jälkeenkin kaupungilla on kiinnostusta järjestää tapahtumia Bomba-talolla.

– Nurmeksen kaupungin kulttuuripalveluista ollaan innolla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Bomban talon tulevaa uutta elämää. Talo on nurmeslaisen matkailutoiminnan lippulaiva ja tärkeä kohtaamispaikka myös paikallisille, iloitsee Nurmeksen kaupungin kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen.

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi Bomba on tällä hetkellä suljettu.

– Hallituksen purkaessa poikkeusolojen rajoitteita, valmistelemme kylpylähotellin ja Bomba-talon turvallista avaamista asiakkaille. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan avaamme ovet heinäkuussa, jolloin avautuisi myös Suojärven pitäjäseuran näyttely, valottaa Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen aikataulua.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...