Julkaistu 
Tuire Haverinen

Pettymyksestä ilonkiljahduksiin – Seppojen nykytanssijoita mukaan Sottiisimoves-tapahtumaan

Jenna Hautanen (vas.) ja Aino Halonen demonstroivat Nurmeksen satamassa Tulitanssia, jonka he olisivat esittäneet Lieksan aluekarsinnassa. Tuire Haverinen Jenna Hautanen (vas.) ja Aino Halonen demonstroivat Nurmeksen satamassa Tulitanssia, jonka he olisivat esittäneet Lieksan aluekarsinnassa.

Reilu viikko sitten moni Nurmeksen Seppojen tanssijaoston nykytanssijoiden ryhmiin kuuluva päästi ilon- ja riemunkiljahduksia. Syynä onnenpyrskähdyksille oli tanssinopettaja Minna Kuittisen kertoma tieto, että nykytanssi 3 ja nykytanssi 4 -ryhmät pääsevät sittenkin lokakuussa Tampereelle Sottiisimoves-tapahtumaan. Tapahtuma on yksi Pohjoismaiden suurimpia tanssi- ja musiikkitapahtumia.

– Kun Minna laittoi ryhmään viestiä, olin tosi innoissani. Se oli iloinen yllätys, Aino Halonen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– En ehkä ole vielä tajunnut asiaa. Ehkä sitten tajuan, kun alamme harjoitella koreografiaa, Jenna Hautanen jatkaa.

Uutinen oli todellinen yllätys tanssijoille, sillä kaikki olivat olettaneet mahdollisuuden menneen ohi, kun Lieksan aluekarsinta peruttiin koronaviruksen takia maaliskuun lopulla juuri ennen kuin karsinta olisi pitänyt järjestää. Tapahtumanjärjestäjät päättivät kuitenkin antaa peruuntuneiden aluekarsintojen osallistujille mahdollisuuden päästä tanssitapahtumaan ilmoittautumismenettelyllä. Mukaan pääsi 40 ensimmäistä ilmoittautujaa.

– En kertonut ryhmille etukäteen mitään, jotta he eivät olisi taas pettyneet, jos emme olisikaan päässeet mukaan. Mutta viesteistä ei jäänyt epäselväksi, jaksavatko nuoret treenata tansseja uudelleen, kun kerroin asiasta. Viesteissä tuli vain joo ja monta huutomerkkiä, Kuittinen naurahtaa.

Myös Halonen ja Hautanen odottavat tapahtumaa innolla. Edessä on aivan uuden tanssin opettelu, pääsee reissuun pitkästä aikaa ja tanssitapahtumassa pääsee näkemään ja tutustumaan tanssikouluihin ympäri Suomen.

– Pääsee näkemään, mitä muissa tanssikouluissa tehdään. Ja on aina siistiä päästä isommalle lavalle tanssimaan, Halonen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta