Julkaistu 
Tuire Haverinen

Oikaisu: Akkosalmen ja Mikonsalmen siltojen alla saa kalastaa

Akkosalmen sillan alla saa harjoittaa viehekalastusta. Arkistokuva: Anu Saarelainen Akkosalmen sillan alla saa harjoittaa viehekalastusta.

Otetaan selvää -jutussa, jossa kyseltiin siltojen alla kalastamisesta (Ylä-Karjala, 28.5.), oli useita virheitä. Toisin kuin jutussa väitettiin, Akkosalmen ja Mikonsalmen siltojen alla saa harjoittaa viehekalastusta, kunhan kalastusluvat ovat kunnossa. Kalastonhoitomaksu pitää maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias. Luvalla saa kalastaa yhdellä vieheellä. Alle 18-vuotiaiden tai jo 65 vuotta täyttäneiden ei tarvitse maksaa kalastonhoitomaksua.

– Jos haluaa kalastaa useammalla vieheellä, vesialueen osakaskunnalta pitää ostaa lisälupia, kertoo Nurmeksen Kalaveden osakaskunnan puheenjohtaja Mikko Kokkonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Seisovilla pyydyksillä kalastusta eli pyydyskalastusta siltojen alla ei saa harrastaa, sillä sillan alus on ainut väylä vesiliikenteelle.

– Pyydyskalastuksen järjestämisestä päättää osakaskunta yleisessä kokouksessa, ja kyseisillä vesialueilla se on kielletty, Kokkonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta