Julkaistu 
Heikki Rissanen

FC Nurmes palaa viheriöille – lähtee haastamaan ennakkoluulottomasti isompia joukkueita

Pallo pyörii taas viheriöllä kun jalkapallosarjat ja -kerhot pääsevät vauhtiin. Arkistokuva: Henri Jokela Pallo pyörii taas viheriöllä kun jalkapallosarjat ja -kerhot pääsevät vauhtiin.

Kuningas jalkapallon ystävät saivat viime viikolla vapauttavan tiedon jalkapallokauden alkamisesta. Pallo pyörähtää peliviheriöille noin kuukauden totuttua myöhemmin, ja pelikentillä mennään poikkeusolojen turvaohjeita noudattaen. FC Nurmes lähtee sarjakauteen yhdellä, ikäluokan 2007 P13-joukkueella.

– Tilanne näyttää nyt ihan hyvältä, kun pelikausi pääsee vihdoin alkamaan. Tällä viikolla pelataan harjoitusottelu Juukaa vastaan, ja sarja alkaa ensi viikolla, summaa FC Nurmeksen puheenjohtaja Jari Itäaho kauden kynnyksellä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kahdeksan joukkueen Itä-Suomen piirin P13/2 A1 -sarja alkaa FC Nurmeksella ensi viikon sunnuntaina 14. kesäkuuta kotiottelulla Siilinjärveä vastaan.

– Ollaan kovassa sarjassa, ainoana pohjoiskarjalaisena joukkueena. Muut joukkueet tulevat Kuopiosta, Iisalmesta, Nilsiästä ja Riistavedeltä. Luvassa on kovia pelejä, Itäaho uumoilee.

– P13-joukkueen runko on hyvin kasassa, reilut 15 pelaajaa, iloitsee joukkueen valmentaja Hannu Boren.

Vuodenvaihteessa toteutunut kuntaliitos toi joukkueen riveihin vahvistuksia myös Valtimolta. Kun sarjan ikähaitari venyy ikäluokkiin 2005–2009, mahdollistaa se mahdollisimman monen, myös tyttöjen pelaamisen sarjajoukkueessa.

Vaikka vastus sarjassa on kova, Nurmeksen joukkueella riittää ennakkoluulotonta pelinälkää. Pohjaa itseluottamukselle poljettiin talvella futsal-turnauksessa, jossa KuPsille tuli vain maalin tappio.

– Lähdetään ennakkoluulottomasti haastamaan isompia joukkueita. Siitä, miten isommat joukkueet ovat kevään aikana saaneet harjoitukset pyörimään, on jo toinen juttu. Isoissa seuroissa junnupallokin on ammatillisempaa, Boren pohtii.

Kommentoi

Hae sivuilta