Julkaistu 
Risto Kuittinen

Otetaan selvää: Milloin Sumpin munkkeja saa?

Kahvila Sumpin avautumista odotellaan Valtimolla. Arkistokuva: Pertti Meriläinen Kahvila Sumpin avautumista odotellaan Valtimolla.

Koronarajoitusten purkautumisen odottelu on saanut valtimolaiset spekuloimaan nettipalstoilla, milloin esimerkiksi kahvila Sumppi avaa ovensa. Facebookissa ryöpsähtänyt keskustelu keräsi nopeasti yli sata kommenttia, joissa osassa epäiltiin Sumpin sulkeneen ovensa lopullisesti.

Miksi Sumppia ei ole vielä avattu, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen?

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Sumppi sulkeutui samalla kuin muutkin kahvilamme. Rajoitusten purkautuessa olemme avanneet vaiheittain ravintoloitamme ja kahviloitamme. Esimerkiksi kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba ravintoloineen on tarkoitus avata heinäkuun puolivälissä. Myös Sumppi on toistaiseksi suljettu.

Hänen mukaansa Sumpin avautuminen riippuu matkailun avautumisesta, liikennemääristä ja yleisen koronatilanteen kehityksestä.

Osa Facebook-keskustelijoista epäili, että Sumpin rakennus olisi homeessa, eikä Sumppia olisi siksi avattu. PKO on kartoittanut Jukolalta tulleiden rakennusten kuntoa, mutta Härkönen ei halua kommentoida Sumpin kiinteistön kuntoa. Hän kuitenkin muistuttaa, että koronarajoitusten vuoksi tehdyllä väliaikaisella sulkemisella ja rakennusten kuntokartoituksilla ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä.

– Kuntokartoitukset ja koronarajoitukset ovat kaksi eri asiaa. Ymmärrän kyllä, että asia puhututtaa paikallisesti.

Tällä hetkellä ainoa avoinna oleva kuppila Valtimon kylänraitilla on Osulan baari.

Kommentoi

Hae sivuilta