Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Kesätorin tilalle torimyyntipäivä – tavoitteena väljä ja turvallinen tori

Virpi Siivola on viime päivät pähkäillyt sitä, miten torista saadaan koronarajoitusten höllennyttyä turvallinen paikka asioida. Arkistokuva: Heikki Rissanen Virpi Siivola on viime päivät pähkäillyt sitä, miten torista saadaan koronarajoitusten höllennyttyä turvallinen paikka asioida.

Nurmeksen kesätoreja ei näillä näkymin järjestetä, mutta kauppaa päästään siitä huolimatta tekemään jo maanantaina.

– Normaali torikauppapäivä. Toripäivänä ei järjestetä musiikkia tai muutakaan tapahtumaa, kertoo tori-isännöitsijä Virpi Siivola.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siivola myös suunnittelee, että viikolle järjestettäisiin toinenkin torimyyntipäivä.

– Torstaina tai perjantaina voisi olla toinen päivä. Pitää tiedustella myyjiltä, kun he maanantaiksi tänne tulevat. Toinen torimyyntipäivä elävöittäisi toria ja jakaisi ihmisiä väljemmin kahdelle päivälle, Siivola tuumaa.

Esityksiä ei entiseen tapaan olisi ollut mahdollista järjestääkään, sillä torilava menee muun Torikadun ympäristön kanssa remonttiin. Siivolan mukaan torikauppapäivä eroaa kesätorista myös siten, että koronaviruksen vuoksi myyntipaikkoja täytetään vain joka toinen.

– Saadaan turvavälit aikaiseksi, eikä kylki kyljessä tarvitsisi liikkua.

Torille tulee myös käsienpesumahdollisuus vessoihin, ja suosituksena on, että myyjille tulee käsidesiä tarjolle ja että kaupankäynnissä käytettäisiin hansikkaita. Torilla asioimisen ohjeet voi tarkistaa torille pystytettävistä ohjetauluista.

– Eikä saa tulla sairaana paikalle, se on kaiken a ja o. Yritetään tehdä torista mahdollisimman turvallinen kaikille toimia ja tehdä kauppaa, Siivola summaa.

Siivola myös tähdentää, että jokainen tulee torille omalla vastuullaan. Esimerkiksi riskiryhmäläisiä koskevat suositukset eivät puhu torille tulemisen puolesta. Siivola kuitenkin luottaa siihen, että torilla asioivat käyttäytyvät suositusten mukaisesti turvavälejä noudattaen.

Torimyyntipäivien jatkoa Siivola suunnittelee kuukausi kerrallaan.

– Katsotaan kesäkuu ensin. Rajoituksia kun höllennetään, voi virus ryöpsähtää ja sitten rajoituksia taas kiristetään.

Kommentoi

Hae sivuilta