Julkaistu 
Risto Kuittinen

Ilkivaltaa Nurmeksessa – "Harmillista, että yhteistä omaisuutta tuhotaan"

Vanhan Puukoulun esiintymislava Valtimolla on päässyt ajoharjoitteluradan virkaan. Risto Kuittinen Vanhan Puukoulun esiintymislava Valtimolla on päässyt ajoharjoitteluradan virkaan.

Nurmeksen ja Valtimon taajamissa on kevään tullen ilmennyt useita ilkivaltatapauksia, joissa yleisiä paikkoja on rikottu tai niiden ympäristössä on ajettu rallia moottoriajoneuvolla. Valtimolla ilkivaltaa on viime viikkojen aikana tehty muun muassa Lokkisaaren uimalan laiturilla, Niksulan päiväkodilla ja vanhalla Puukoululla. Nurmeksen kaupunkitaajamassa ilkivaltaa on toukokuusta lähtien tullut ilmi muun muassa kahdella päiväkodilla.

Poliisista kuitenkin kerrotaan, ettei ilmoituksia vahingonteoista ole tänä vuonna tullut tavanomaista enempää. Tähän mennessä ilmoituksia on tullut seitsemän.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen kaupungin kiinteistöhoidon esimies Timo Pelkonen aikoo tehdä uusimmista tapauksista rikosilmoitukset vielä tällä viikolla, jos viivästyksiä ei tule. Rikosilmoituksiin liitetään mahdolliset valvontakameravideot, mutta niiden haalimiseen kuluu aikaa. Yhden vuorokauden videon katsomiseen kuluu noin kolme tuntia.

– Se on aika työlästä. Jos joka viikko joudutaan katsomaan videoita, se vie aika kohtuuttomasti työaikaa, Pelkonen sanoo.

Pelkonen on huolissaan viimeaikaisesta ilkivallan lisääntymisestä.

– Toukokuussa alkoi ilkivaltaketju. Harmillista, että yhteistä omaisuutta tuhotaan näin. Yleensä tapauksia on noin 20 vuodessa, mutta nyt tuntuu jotenkin poikkeukselliselta. Olisiko koulujen kiinniolosta tullut hermostuneisuutta, Pelkonen heittää.

Pelkonen kuitenkin lisää, ettei kaikkea voi laittaa nuorison piikkiin. Esimerkiksi Hannilan päiväkodin jätekatoksen ovi meni rikki pakettiauton törmättyä siihen.

– Voisi kuvitella, että siellä pakettiautossa oli ainakin yksi täysi-ikäinen, Pelkonen arvelee.

Kaupungilla on nyt otettu käytännöksi, ettei paikkoja rikkonut henkilö selviä enää pelkällä laskun maksamisella. Jatkossa ilkivallantekijä pääsee keskustelemaan teostaan myös kaupunginjohtajan Asko Saatsin kanssa.

Kommentoi

Hae sivuilta