Julkaistu 
Henri Jokela

Yhteys Nurmeksesta Kuopioon jäissä – "Ei niin keskeinen kuin Kuopio–Joensuu ja Savonlinna–Mikkeli"

Pohjolan Matkan autolla ajettava Nurmeksen ja Lieksan välinen liikenne on ely-keskuksen ylläpitämää reittiliikennettä, joka ajetaan kahdesti päivässä. Henri Jokela Pohjolan Matkan autolla ajettava Nurmeksen ja Lieksan välinen liikenne on ely-keskuksen ylläpitämää reittiliikennettä, joka ajetaan kahdesti päivässä.

Nurmeksen ja Kuopion välisen linja-autoliikenteen puute on viime päivinä puhututtanut Ylä-Karjalan lukijoita. Savonlinjan liikennöimä Kuopio–Nurmes-väli pantiin tauolle maaliskuussa koronaviruspandemian takia.

Savonlinjan aluejohtaja Teuvo Punavaara kertoo, että yhteys on edelleen jäissä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Koko ajan mietitään, että onko vuorolla edellytyksiä jatkaa, mutta lopullisia päätöksiä ei ole suuntaan tai toiseen tehty. Kaikki vaihtoehdot ovat auki, ja nyt seuraamme tarkalla korvalla, miten pandemia etenee tai taantuu, Punavaara sanoo.

Pohjois-Savon ely-keskuksen joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen kertoo, että ely-keskuksessa pohdittiin tarkkaan, mitä reittejä ely-keskus ylläpitää. Ely-keskuksessa päädyttiin Kuopio–Joensuu ja Savonlinna–Mikkeli -välien ylläpitoon. Nurmes–Kuopio-väliä ei kilpailutettu.

– Nurmeksen ja Kuopion väliä pohdittiin myös kovasti, mutta se ei kuitenkaan ole niin keskeinen kuin Kuopio–Joensuu ja Savonlinna–Mikkeli. Toki ymmärrämme sen, että niille, joille Nurmes–Kuopio-väliä tarvitsevat, tilanne on todella ikävä. Eli totta on, että Nurmeksen ja Kuopion välillä ei tällä hetkellä ole yhteyksiä, Puustinen harmittelee.

Puustisen mukaan ely-keskus seuraa kesän tilannetta ja sitä, mitä markkinaehtoinen joukkoliikenne tekee. Jos markkinaehtoista liikennettä ei ala syksyn mittaan kuulua, Puustinen sanoo ely-keskuksen tekevän asialle jotain.

– Joku perusvuoro yhteyksille pitää olla, ja Nurmes–Kuopio kuuluu siihen pakettiin ilman muuta.

Kommentoi

Hae sivuilta