Julkaistu 
Anu Saarelainen

Savustus loppuu – Nurmeksen Kalan tuotanto siirtyy Vantaalle

Kalankäsittelijä Joni Turunen fileoi kirjolohta Nurmeksen Kalan tuotantotiloissa. Tuire Haverinen Kalankäsittelijä Joni Turunen fileoi kirjolohta Nurmeksen Kalan tuotantotiloissa.

Yli puoli vuosisataa toimineen kalayrityksen tuotanto loppuu Nurmeksessa lähikuukausien aikana. Nurmeksen Kalan tuotanto siirtyy Rauhalan tuotantolaitokselta kokonaan Vantaalle. Nurmekseen jää vain myyntikonttori. Joensuussa sijaitsevan kalamyymälän toiminta jatkuu ennallaan.

– Tuotannon siirtämisellä haetaan kustannustehokkuutta. Kala-ala on joka puolella maata keskittymässä isoihin, valtakunnallisiin firmoihin, joiden liikevaihdot ovat 70 miljoonasta eurosta eteenpäin, kertoo esimies Jarkko Suhonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Erityisesti savukalastaan tunnetun Nurmeksen Kalan liikevaihto on pyörinyt kahden, kolmen miljoonan euron tuntumassa.

Yritys fuusioitui jo viime vuonna meren herkkuihin erikoistuneeseen Arvo Kokkonen oy:hyn, jonka tuotevalikoimiin kuuluu nykyisin kala- ja äyriäistuotteiden lisäksi lihatuotteita.

– Firman kannalta päätös tuotannon siirtämisestä Vantaalle on hyvä, mutta tämän kylän kannalta tietysti huono. Aina on ikävää, kun työpaikkoja häviää. Niitä ei ole täällä Nurmeksessa liikaa, Suhonen sanoo.

Työntekijöitä Nurmeksen Kalassa on 12. Yhteistoimintaneuvottelut on jo käyty.

– Asia on niin uusi, että en vielä osaa sanoa, siirtyykö osa työntekijöistä Vantaalle, Suhonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta