Julkaistu 
Tuire Haverinen

Sataman Kaarlonkadun pääty suljetaan ajoneuvoliikenteeltä – muutoksella hillitään katurallia

Kaarlonkadun puoleinen väylä satamaan suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kesän aikana. Sen jälkeen satamaan pääsee ajamaan enää Maariankadun kautta. Tuire Haverinen Kaarlonkadun puoleinen väylä satamaan suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kesän aikana. Sen jälkeen satamaan pääsee ajamaan enää Maariankadun kautta.

Kaarlonkadun puoleinen väylä Nurmeksen satamassa aiotaan sulkea ajoneuvoliikenteeltä. Päätös otettiin perjantaiaamuna ilolla vastaan satamarannassa. Muutamat satamasta tavoitetut totesivat, että sulkeminen on hyvä juttu.

– Tosi hyvä asia. Loppuu se turhanpäiväinen ralli. Nuoriso aika paljon pörrää tässä satama-alueella, sanoi poikiensa kanssa uistelemaan lähdössä oleva Jukka Kärkkäinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Samaa mieltä oli vaimo Hanna Kärkkäinen. Perhe asuu Valtimolla, mutta tuntee aluetta hyvin.

Pariskunta huomautti myös, että kadun sulkeminen parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta.

– Rantaraitilta voidaan tulla kovaakin vauhtia suoraan kadulle, Hanna Kärkkäinen totesi.

Päätöksen väylän sulkemista ajoneuvoliikenteeltä teki kaupunkirakennelautakunta, joka päätti, että väylä suljetaan välittömästi. Sulkeminen liittyy satamassa tehtäviin kunnostus- ja muutostöihin, joiden suunnitelman lautakunta päätti asettaa nähtäville.

Lisäksi teknisen johtajan Pasi Parkkisen mukaan tarkoituksena on hillitä alueella jo pidemmän aikaa ajettua katurallia ja vähentää ilkivaltaa. Kaarlonkadun ahtaassa rautatien alikulussa on sattunut myös onnettomuuksia.

– Asuntoautoja on napsahtanut katostaan kiinni alikulkuun. Pyrimme vähentämään vaaratilanteita, parantamaan turvallisuutta ja selkeyttämään liikennejärjestelyjä, kun väylä sallitaan vain kevyen liikenteen käyttäjille, Parkkinen sanoo.

Aivan välittömästi väylää ei kuitenkaan pystytä sulkemaan, sillä sulkemista pitää suunnitella ja siitä pitää tiedottaa ihmisiä. Lisäksi uudet liikennemerkit pitää asentaa paikalleen.

Tällä hetkellä satamassa kunnostetaan rannalla olevaa tullimakasiinia, joka aiotaan palauttaa alkuperäiseen asuunsa. Rakennuksen peruskorjaukseen on varattu 30 000 euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta