Julkaistu 
Marianne Haverinen

Terveysasemat herättivät keskustelua valtuustossa – Miksi Nurmeksen terveysasema pitää uusia?

Kaupunginvaltuuston kokous pidettiin viime keskiviikkona. Marianne Haverinen Kaupunginvaltuuston kokous pidettiin viime keskiviikkona.

Nurmeksen tilinpäätösvaltuustossa puhututti yllättäen uuden terveyskeskuksen rakentaminen. Asia nousi keskusteluun Nuva-kuntayhtymän tilinpäätöksen käsittelyssä, kun kuntayhtymän hallituksen jäsen Seppo Laaninen (kesk.) mainitsi, että uuden terveysaseman rakentamiseen on varauduttava pitkällä aikavälillä.

Henry Määttä (kd.) totesi, että asia tuli edellisessä valtuustossa esille "puskista" monille kuntalaisille, ja hän tiedusteli, miksi terveysasema pitää uusia. Jukka Mikkonen (sin.) kritisoi sitä, että asia tuli yhtä puskista valtuutetuillekin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi avasi, että terveysasema on tulossa hiljalleen teknisen käyttöikänsä päähän ja uuden suunnittelu on aloitettava kymmenen vuotta etukäteen.

– Kaupunkirakennepalvelut alkaa pohtia uudelle terveysasemalle paikkavaihtoehtoja, sellaisiakin, jotka eivät ole vapaita tällä hetkellä. Muutaman vuoden aikajänteellä pitää pyrkiä järjestämään paikkoja vapaaksi, Saatsi avasi projektin alkuhitautta.

Veijo Karppinen (vas.) kysyi, onko Valtimon terveysaseman lakkauttaminen noussut esille Siun soten pöydissä. Saatsi vakuutti, että ei, mutta antoi ymmärtää, että voi olla tulossa.

– Sen tiedän, että lähikuukausina on mahdollista, että Siun sote avaa uudelleen palveluverkkosuunnitelman. Se johtuu taloudellisesta paineesta, hän varoitteli.

Saatsi paljasti, että Valtimon terveysaseman hammashoidon siivestä on käyty virkamieskeskusteluja. Hän totesi, että "parhaita paikkoja ei pidä antaa toisarvoisille toiminnoille", mutta ei avannut asiaa enempää. Hammashoidon lakkauttamisesta Valtimolla on jo päätetty aiemmin.

Kommentoi

Hae sivuilta