Julkaistu 
Risto Kuittinen

Vastuullisen matkailun palkinto Puukariin

Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja Marja Tiittanen ja varapuheenjohtaja Anton Sutinen luovuttivat kunniakirjan Anni Korhoselle tiistaina. Risto Kuittinen Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja Marja Tiittanen ja varapuheenjohtaja Anton Sutinen luovuttivat kunniakirjan Anni Korhoselle tiistaina.

Pohjois-Karjalan Matkailu ry palkitsi tänään Puukarissa tämän vuoden vastuullisen matkailutoimijan. Palkitsemispaikasta sen jo saattaa päätellä, että vuoden 2020 vastuullinen matkailutoimija on Puukarin Pysäkki ja yrittäjä Anni Korhonen. Vuoden vastuullinen matkailutoimija valittiin nyt neljättä kertaa.

– Puukarissa karjalainen ruokakulttuuri on nostettu uudelle tasolle, ja se lisää koko maakunnan houkuttelevuutta ruokamatkailun maakuntana, kertoo Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja Marja Tiittanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Palkitsemisperusteissa mainitaan muun muassa Korhosen tapa avata Puukarin Pysäkin ovet myös paikalliselle väestölle ja Korhosen korona-aikana kehittämät Kaks Korhoskaa -verkkokurssit, joilla Korhonen levittää karjalaisen keittiön ilosanomaa kaikelle kansalle.

Tiittanen nostaa esiin myös Korhosen kyvyn laittaa itsensä likoon niin blogissaan kuin julkisissa esiintymisissään. Hän sanoo, että Korhonen on kasvattanut koko Pohjois-Karjalan vastuullisen matkailun näkyvyyttä.

– Maakunta tarvitsee tällaisia vastuullisen matkailun lähettiläitä, Tiittanen perustelee.

Korhonen on kehuista otettu.

– Aivan herkistyn. Olen tosi ylpeä siitä, mitä olen tehnyt ja olen tosi otettu siitä, että tunnustus tulee paikalliselta tasolta, Korhonen sanoo.

Korhoselle vastuullinen matkailu ei ole pelkästään ekologisuutta, vaan myös yrityksen taloudesta huolehtimista ja paikallisen kulttuuriperinteen ylläpitämistä ja eteenpäin viemistä.

– Ilman asiakkaita ei jaksaisi millään puurtaa. Vieraathan tuovat sen fiiliksen ja ilon tehdä tätä työtä. Ja minähän pääsen matkalle joka päivä, kun täällä käy ihmisiä eri puolilta Suomea ja maailmaa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...