Julkaistu 
Risto Kuittinen

Vastuullisen matkailun palkinto Puukariin

Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja Marja Tiittanen ja varapuheenjohtaja Anton Sutinen luovuttivat kunniakirjan Anni Korhoselle tiistaina. Risto Kuittinen Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja Marja Tiittanen ja varapuheenjohtaja Anton Sutinen luovuttivat kunniakirjan Anni Korhoselle tiistaina.

Pohjois-Karjalan Matkailu ry palkitsi tänään Puukarissa tämän vuoden vastuullisen matkailutoimijan. Palkitsemispaikasta sen jo saattaa päätellä, että vuoden 2020 vastuullinen matkailutoimija on Puukarin Pysäkki ja yrittäjä Anni Korhonen. Vuoden vastuullinen matkailutoimija valittiin nyt neljättä kertaa.

– Puukarissa karjalainen ruokakulttuuri on nostettu uudelle tasolle, ja se lisää koko maakunnan houkuttelevuutta ruokamatkailun maakuntana, kertoo Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja Marja Tiittanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Palkitsemisperusteissa mainitaan muun muassa Korhosen tapa avata Puukarin Pysäkin ovet myös paikalliselle väestölle ja Korhosen korona-aikana kehittämät Kaks Korhoskaa -verkkokurssit, joilla Korhonen levittää karjalaisen keittiön ilosanomaa kaikelle kansalle.

Tiittanen nostaa esiin myös Korhosen kyvyn laittaa itsensä likoon niin blogissaan kuin julkisissa esiintymisissään. Hän sanoo, että Korhonen on kasvattanut koko Pohjois-Karjalan vastuullisen matkailun näkyvyyttä.

– Maakunta tarvitsee tällaisia vastuullisen matkailun lähettiläitä, Tiittanen perustelee.

Korhonen on kehuista otettu.

– Aivan herkistyn. Olen tosi ylpeä siitä, mitä olen tehnyt ja olen tosi otettu siitä, että tunnustus tulee paikalliselta tasolta, Korhonen sanoo.

Korhoselle vastuullinen matkailu ei ole pelkästään ekologisuutta, vaan myös yrityksen taloudesta huolehtimista ja paikallisen kulttuuriperinteen ylläpitämistä ja eteenpäin viemistä.

– Ilman asiakkaita ei jaksaisi millään puurtaa. Vieraathan tuovat sen fiiliksen ja ilon tehdä tätä työtä. Ja minähän pääsen matkalle joka päivä, kun täällä käy ihmisiä eri puolilta Suomea ja maailmaa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...