Julkaistu 
Henri Jokela

Drive-in & Rock jäämässä ilman rokkia – elokuvanäytökselle takaportti on vielä avoinna

Olennainen osa Drive-in & Rockia on ollut Bomballa järjestetyt keikat, joita ei tänä vuonna pystytä järjestämään. Kuva on Agentsin keikalta vuodelta 2015. Arkistokuva: Tuire Haverinen Olennainen osa Drive-in & Rockia on ollut Bomballa järjestetyt keikat, joita ei tänä vuonna pystytä järjestämään. Kuva on Agentsin keikalta vuodelta 2015.

Moni Ylä-Karjalan kesätapahtuma sai punaista valoa, kun koronapandemia ryöpsähti valloilleen ja koronarajoitukset pantiin voimaan. Alkukesän aikana tautitilanne on hellittänyt otettaan, ja hallitus on asteittain lieventänyt koronan aiheuttamia rajoituksia.

Koronarajoituksia lievennettiin viime viikolla, kun yli 500 hengen tilaisuudet päätettiin sallia ensimmäinen elokuuta alkaen, mikäli epidemiatilanteessa ei tapahdu käännettä huonompaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on linjannut, että se ei poikkeuksellisten ojen aikana turvallisuussyistä järjestä massatapahtumia, kuten Osuuskauppa Rockia tai PKO-raveja. Päätös osuu myös Nurmekseen Drive-in & Rock -tapahtumaan, johon liittyvä musiikki-ilta olisi ollut tarkoitus järjestää Bomban talossa.

– Normaalissa mittakaavassa Drive-in & Rock ei toteudu. Bomban rajoitukset ovat sen verran tiukat, että Bomba-illan turvallinen järjestäminen ei onnistu, sanoo tapahtuman taustaorganisaation Wolfbound Cruisersin puheenjohtaja Ville Halonen.

Hän pohtii, että Hyvärilän alueella on runsaasti ulkotilaa, joten ehkä jotain pienimuotoista voisi syksyllä järjestää.

– Hyvärilän kanssa asiasta ei ole vielä juteltu. Ehkä syksyllä voisi olla pienimuotoista elokuvankatselua kylän voimin. Lakanahan siellä on valmiina, sen kun nostaa vain ylös, Halonen pyörittelee.

Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jason Koukku kertoo, että tapahtuman järjestäjien kanssa asiasta ei ole käyty virallisia keskusteluja.

– Elokuvan järjestäminen olisi teknisesti mahdollista. Ja mukavahan se olisi toteuttaa, jos se vain voidaan turvallisesti järjestää, Koukku sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta