Julkaistu 
Henri Jokela

Itsesuojeluvaisto narikkaan – skeittipuistossa pääsee taas harjoittelemaan turvallisesti

Skeittipuiston rampit olivat jo vaarallisen huonossa kunnossa. Torstain talkoissa vanhat vanerit vaihdettiin uusiin. Henri Jokela Skeittipuiston rampit olivat jo vaarallisen huonossa kunnossa. Torstain talkoissa vanhat vanerit vaihdettiin uusiin.

Nurmeksen Mikonniemen skeittipuiston huono kunto on puhututtanut niin ramppien käyttäjiä kuin ohikulkijoitakin. Torstaina skeittipuiston vanhat rampit saivat väistyä uusien tieltä. Puisto on pientä loppusilausta vaille valmis.

Kaupunki tarjosi työvälineet ja rakennusmateriaalit, työstä vastasivat nuoret skeittaajat kaupungin liikuntapaikkojen hoitajan Mikko Käyhkön valvovan ja opastavan silmän alla. Mukana talkoissa oli myös Hyvärilän Nuortenkulma. Lisäksi skeittipuiston ympäristöä siistitään raivaamalla pöpelikköä ja keräämällä roskat pois.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Torstaiaamun helteessä ramppien kimpussa huhkivat Janne Puumalainen ja Kasperi Korhonen ovat tyytyväisiä siihen, että skeittirampit saavat vihdoinkin uutta pintaa.

– Alkoi olemaan jo sellaisessa kunnossa, ettei oikein pystynyt enää opettelemaan uusia temppuja. Nyt kun tuli mahdollisuus kunnostukseen, piti tulla mukaan tekemään, Puumalainen sanoo.

Korhonen kertoo ramppien olleen heikossa kunnossa jo pidemmän aikaa.

– Se on ollut aika vaarallinenkin. Pieneen kaareenkin kun tulee, niin koko ajan on pelko, että ollaan naamallaan asfaltilla. Laudat myös tökkivät rampeissa oleviin reikiin, Korhonen selventää.

Molemmat arvelevat, että kun skeittipuisto saadaan kuntoon, rampeilla tulee varmasti käytyä entistä useammin.

– Uskaltaisinko sanoa, että meitä aktiivikäyttäjiä on ehkä viitisen henkilöä. Ehkä porukkaa uskaltaa sitten tulla enemmän, kun rampit ovat kunnossa, Korhonen miettii.

Puumalainen kertoo, että lajin oppimisen nopeus vaihtelee muun muassa oppijan mukaan.

– Tärkeintä on ehkä saada sellainen mielentila, että uskaltaa tehdä asioita, Puumalainen sanoo.

Korhonen toteaa, että skeitatessa itsesuojeluvaisto täytyy osata tietyllä tavalla laittaa pois päältä.

– Vaikka se aika rajulta kuulostaakin. Naarmuja kuitenkin tulee aina, mutta jos niitä ei tulisi, ei mitään oppisikaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...