Julkaistu 
Risto Kuittinen

Sähköverkon korjaamisessa saattaa kestää päiviä – "Myrskytuhoja on ollut enemmän kuin riittävästi"

Päivö-myrsky aiheutti tuhoja ympäri Nurmesta. Esimerkiksi Kötsinmäellä keskeltä katkennut mänty vahingoitti viereistä katuvalaisinpylvästä. Linda Halonen Päivö-myrsky aiheutti tuhoja ympäri Nurmesta. Esimerkiksi Kötsinmäellä keskeltä katkennut mänty vahingoitti viereistä katuvalaisinpylvästä.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä saapui etelän ja lounaan suunnilta uusi myrsky, joka pisti koko Pohjois-Karjalan sekaisin.

PKS Sähkönsiirron häiriötiedottaja Tarja Kuokkanen kutsuu myrskystä johtuvaa sähköverkon häiriötilannetta pahimmaksi vuosiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pahimmillaan puolen yön jälkeen koko PKS:n verkkoalueella oli miltei 25 000 sähkötöntä asiakasta, joista Nurmeksessa 1 400 ja Valtimolla 1 000 asiakasta. Katkoja on kauttaaltaan lähes joka kylällä.

Keskiviikkoiltapäivään mennessä sähköttömiä asiakkaita oli vielä Nurmeksessa yli 800 ja Valtimolla yli 600.

– Maakunnassa vikoja on ollut rajaamassa ja korjaamassa läpi yön ja aamun kaikkiaan 70 verkostoasentajaa, metsureita, motoja ja koneurakoitsijoita. Korjaustöitä maastossa ovat kuitenkin vaikeuttaneet vaaralliset olosuhteet, Kuokkanen kertoo.

Kuokkasen mukaan poikkeuksellisen laajojen vikojen vuoksi osalle asiakkaista sähköt saattavat palautua vasta kolmen päivän kuluttua.

Nurmeksen paloaseman vs. asemamestari Janne Pelo kertoi keskiviikkoaamuna noin kahden tunnin yöuniensa jälkeen, että Päivö-myrsky aiheutti kymmeniä tehtäviä Nurmeksen ja Valtimon paloasemilla, jonka lisäksi Viekin vapaapalokunta on työskennellyt Nurmeksen ja Lieksan rajalla ja Höljäkässä. Yhteensä töissä on ollut kahdeksan yksikköä.

Yhteensä Pielisen Karjalassa illan ja aamun välillä oli 255 tehtävää, joista Nurmeksessa 52 ja Valtimolla 24. Suurimmat tuulivahingot tapahtuivat Murtomäentiellä Rasimäellä ja Lieksan puolella Nurmeksentiellä.

– Myrskytuhoja on ollut enemmän kuin riittävästi. On myös yritetty huolehtia jaksamisesta, mutta tehtäviä on ollut tosi paljon ja ne vain on pakko tehdä. Porukka on osallistunut hälytyksille mukavasti, Pelo kuvailee viikon sisään tapahtunutta hälytyssumaa.

Kommentoi

Hae sivuilta