Julkaistu 
Anu Saarelainen

Kesäakatemian konserttisarja alkoi – "Olimme jonkin kaivatun äärellä"

Minna Pensola ja Olli Mustonen soittivat Nurmeksen kesäakatemian avauskonsertissa. Anu Saarelainen Minna Pensola ja Olli Mustonen soittivat Nurmeksen kesäakatemian avauskonsertissa.

– Tuntui kyllä, että olimme jonkin kaivatun äärellä, niin soittajat kuin yleisökin. Vasta yleisö tekee konsertin, sanoi viulisti Minna Pensola sunnuntaina Nurmeksen kesäakatemian ensimmäisen konsertin jälkeen.

– Mikään ei korvaa konsertin ainutkertaista hetkeä, jatkaa pianisti Olli Mustonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Sekä yleisö että taiteilijat ovat jo kaivanneet oikeita konsertteja. Korona keskeytti monet konserttisuunnitelmat, mutta ihan ensimmäinen koronan jälkeinen konsertti ei Nurmeksen kirkossa pidetty konsertti esiintyjille ollut.

Sunnuntai-illan taiteilijoiden kolmas tähti, viulisti Antti Tikkanen kertoo, että taiteilija tarvitsee sitä positiivista jännitystä, joka syntyy ennen yleisön eteen astumista.

Konsertti oli saanut nimekseen Beethoven 250 vuotta – koronasta huolimatta. Mustonen, Pensola ja Tikkanen olivat aiemmin eräillä festivaaleilla suunnitelleet yhteisten Beethoven-konserttien pitämistä, mutta ajatuksena oli, että konserttikiertue toteutuisi joskus tulevina vuosina.

Kun Nurmeksen kesäakatemian tämän vuoden taiteellinen johtaja Anna Laakso joutui koronarajoitusten vuoksi uusimaan kesäakatemian konserttiohjelmiston, säveltäjämestarin juhlavuodelle omistettu konsertti päätettiin ottaa mukaan. Nurmeksen kirkossa pidetyssä konsertissa kuultiin kaksi Ludwig van Beethovenin sonaattia pianolle ja viululle.

Avajaiskonsertissa oli toiminnanjohtaja Heikki Masalinin mukaan yli 250 kuulijaa. Kirkkoon väljästi asettunut yleisö selvästikin piti kuulemastaan.

– Kiva oli tänne tulla, kun oli laadukasta musiikkia tarjolla, Martti Haverinen sanoi konsertin jälkeen.

Hän paljasti, että Beethoven on klassisen musiikin säveltäjistä hänen oma suosikkinsa.

– Varmasti viikon aikana menen muihinkin konsertteihin, hän sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta