Julkaistu 
Henri Jokela

Uuno ja Päivö aiheuttivat satojen tuhansien vahingot

Uuno ja Päivö kaatoivat puuta urakalla. Risto Kuittinen Uuno ja Päivö kaatoivat puuta urakalla.

Myrskyt Uuno ja Päivö riepottelivat Ylä-Karjalaa toissa- ja edellisviikolla. Myrskytuulet katkoivat ja kaatoivat huomattavan määrän puita Valtimolla ja Nurmeksessa. Metsänhoitoyhdistyksen pohjoisen tiimin metsäasiantuntija Mika Baas kertoo, että torstain Uunon päivän myrsky osui Ylä-Karjalassa pahiten Valtimon alueelle.
– Arvio on, että noin 20–30 000 kiintokuutiota on myrkyssä kaatunut. Vahingot ovat äkkiä satoja tuhansia euroja, Baas sanoo yksityismetsien tuhoarvioista.
Pahiten kesäkuun 25. päivänä riehunut Uuno osui Baasin mukaan 6-tien varteen, Valtimon taajamasta Pajukosken suuntaan ja Hiirikylän sekä Maanselän tienoille. Baasin ensiarvion mukaan Nurmeksessa Uunon aiheuttamat tuhot eivät olleet yhtä kovat kuin Valtimolla, mutta Nurmeksessakin puhutaan kuitenkin tuhansista moteista.
Metsänomistajat ovat Baasin mukaan olleet nopeasti tarkistamassa metsiensä tuhoja.
– Yllättävän nopeasti on käyty tuhoja katsomassa ja niistä ilmoitettu. Mitä minun tiedossani on, niin yli puolella metsänomistajista on ollut vakuutus. Vakuutusten määrä nousikin toissavuoden lumituhojen jälkeen, Baas sanoo.
Baas ei muista työuransa ajalta vastaavia riepotuksia.
– Mitä olen vajaat parikymmentä vuotta ollut täällä, niin itselleni tämä on suurin myrskytuho mitä yksityismaille on tullut, Baas toteaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta