Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Saunaturmasta sakkotuomiot opiskelijalle ja esimiehelle

Käräjäoikeus antoi tuomionsa Kotorannassa kaksi vuotta sitten tapahtuneesta saunaturmasta. Risto Kuittinen Käräjäoikeus antoi tuomionsa Kotorannassa kaksi vuotta sitten tapahtuneesta saunaturmasta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomionsa tapauksesta, jossa valtimolaisnainen kuoli Kotorannan palveluasumisyksikön saunassa saamiinsa vammoihin. Sekä asiakkaan saunottanut opiskelija että esimies saivat sakkorangaistuksen.

Naista saunottanut opiskelija tuomittiin kuolemantuottamuksesta 80 päiväsakkoon, joka hänen tuloillaan tarkoittaa 1 600 euroa. Esimiehen käräjäoikeus katsoi syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomisen sekä vammantuottamukseen. Sen sijaan syyte kuolemantuottamuksesta hylättiin. Esimies sai 40 päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan merkitsee 1 480 euroa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lisäksi opiskelija ja esimies sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä tuomittiin maksamaan erilaisia kuluja ja korvauksia, kuten asianajajapalkkioita.

Saunaturma tapahtui kaksi vuotta sitten, kun opiskelija saunotti Kotorannan asukasta. Asukkaan kuolema aiheutui kuuman höyryn aiheuttamista pään ja rintakehän palovammoista.

Opiskelija oli käräjäoikeuden mukaan aiheuttanut vammat laskemalla kiukaalle liian paljon vettä. Asukas ei sairautensa vuoksi ole ilmeisesti pystynyt aistimaan liiallista kuumuutta ja sen aiheuttamaa kipua. Oikeus katsoikin, että palovamman syntymekanismi on ollut poikkeuksellinen.

Käräjäoikeuden mukaan esimies ei ollut huolehtinut riittävällä tavalla opiskelijan perehdytyksestä turvalliseen saunottamiseen eikä siitä, että opiskelijan työsuoritusta valvotaan riittävästi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta