Julkaistu    |  Päivitetty 
Pertti Meriläinen

Ylä-Karjalan Kymppi lähes tuplasi juoksijamääränsä

Ensimmäisen kierroksen jälkeen miesten yleisen sarjan kärjessä olivat Kari Heikura (vas.), Ville Maunuksela, Tomi Ronkainen ja Jukka Salo. Pertti Meriläinen Ensimmäisen kierroksen jälkeen miesten yleisen sarjan kärjessä olivat Kari Heikura (vas.), Ville Maunuksela, Tomi Ronkainen ja Jukka Salo.

Urheilun koronatauko johti osanottajaluvun kasvuun Valtimon Vasaman maastojuoksukilpailussa. Ylä-Karjalan Kympille Valtimon Lokkiharjulla osallistui sunnuntaina 44 kilpailijaa, joka on lähes kaksi kertaa runsaammin kuin viime ja toissa vuonna.

Poikkeusolot näkyivät tuloksissakin. Kari Heikura yllätti voittamalla miesten yleisen sarjan ylivoimaisesti. Lieksalaisena hiihtäjänä tunnettu Heikura lopetti varsinaisen kilpailu-uransa vuosia sitten. Hän edustaa nykyisin joensuulaista, kaveriporukasta koostuvaa suunnistusseura Kuusiston Jylhää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ihan hyvä tulos vanhoilla pohjilla. Valmistauduin keväällä ultrajuoksuun, mutta se kisa meni mönkään. Eikä muitakaan kilpailuja ole juuri ollut. Ylä-Karjalan kymppi oli ensimmäinen hölkkä Pohjois-Karjalassa, Heikura sanoi maaliin tultuaan.

Kahden ja puolen kilometrin pituinen Lokkiharjun rata on Heikuralle tuttu jo junnuajoilta. Sää oli hänen mukaansa paras mahdollinen.

Karkkilan Poikia edustava Jukka Salo on voittanut Ylä-Karjalan Kympin seitsemän kertaa, mutta nyt hän sai tyytyä hopeasijaan. Heikura nykäisi selvän eron muihin juoksijoihin kolmannella kierroksella, ja loppua kohti hänen vauhtinsa vain kasvoi.

– Juoksu tökki, ei vain kulkenut millään, Salo kertoi.

Korona ei ole vaikuttanut hänen harjoitteluunsa, mutta kilpailujen vähyys on harmittanut

– Ei ole saanut kisatuntumaa. Olen juossut muutaman ratakisan, vaikka en olekaan niissä parhaimmillani, Salo sanoi

40-vuotiaiden miesten sarjan voitti Antti Mattila ja 40-vuotiaiden naisten sarjan Anu Pitkänen. Helsingin Juoksijoita edustava pariskunta oli lomamatkalla. Valtimolta he jatkoivat pokaalit mukanaan matkaa kohti Kuusamoa.

– Tähdättiin reissulla tänne, kun kilpailuja on ollut niin vähän, Mattila kertoi.

Kaikki Ylä-Karjalan Kympin tulokset julkaistaan tiistain Ylä-Karjalassa (14.7.).

Kommentoi

Hae sivuilta