Julkaistu 
Anu Saarelainen

Kuuden uimarannan ylläpito loppumassa Nurmeksessa – resurssit taajaman rannoille

Erityisesti Kumpulammen uimapaikka on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Anu Saarelainen Erityisesti Kumpulammen uimapaikka on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Useille uimarannoille on Nurmeksessa ilmestynyt kaupungin tiedote, jonka mukaan uimapaikka poistuu ensi vuonna kaupungin uimapaikkaluettelosta. Uimapaikkaluettelosta poistaminen tarkoittaa sitä, että kaupunki ei enää vastaa rannan kunnossapidosta eikä rannasta oteta vesinäytteitä. Rantaa voi kuitenkin edelleen käyttää uimiseen.

Tiedotteessa perustellaan uimapaikkaluettelosta poistamista sillä, että kaupunki pyrkii vähentämään ylläpitämiensä uimarantojen määrää ja keskittyy pääasiassa taajaman rantojen ylläpitoon.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ylä-Karjalan lukijapalstalla julkaistu kuva Kumpulammen rannalle viedystä tiedotteesta käynnisti asiasta vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Keskustelun käynnisti Eija Pelkonen, joka hämmästyi itsekin siitä, että asiasta tuli viestiketjuun peräti 179 kommenttia.

– Tiedän kyllä paljon ihmisiä, joille Kumpulampi on tärkeä uimapaikka, hän sanoo.

Yleensä hän itsekin käy uimassa juuri Kumpulammella, mutta tänä kesänä hän ei ole sinne päässyt jalkaleikkauksen vuoksi.

– Minulla on ollut nyt aikaa ajatella uimisasiaa myös vammaisten ja autottomien kannalta. Uimarannat ovat kirjastoon verrattavissa oleva peruspalvelu, jonka käyttämiseen kaikilla on varaa, hän sanoo.

Hän tuo esiin myös maaseudun ja taajamien asukkaiden tasa-arvon.

– Kuntalaisten pitää olla aktiivisia. Eiväthän päättäjät muuten tiedä, mitä mieltä kuntalaiset ovat, hän sanoo.

Vanhan Nurmeksen puolella kaupungin ylläpitämiä uimarantoja on nykyisin yhteensä 16, joista seitsemän sijaitsee Nurmeksen taajama-alueella. Valtimolla on Lokkisaaren rantauimala.

Uimapaikkaluettelosta poistuvat Kuutostien varrella sijaitsevan Kumpulammen uimapaikan lisäksi Kuohatin, Kynsiniemen, Savikylän, Mujejärven ja Ylikylän uimarannat. Uimarannan kunnossapito jatkuu Höljäkässä, Lipinlahdessa, Kuokkastenkoskella ja Petäiskylässä.

Kommentoi

Hae sivuilta