Julkaistu 
Henri Jokela

Otetaan selvää: Miksi Lempi oli vain hetken aikaa auki?

Lempin suljetut ovet ovat herättäneet keskustelua suljetaanko ravintola kokonaan. Henri Jokela Lempin suljetut ovet ovat herättäneet keskustelua suljetaanko ravintola kokonaan.

Nurmeksen Porokylässä sijaitsevan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan Ravintola Lempin kohtalo on mietityttänyt nurmeslaisia viime päivinä. Ravintola avasi terassinsa vähäksi aikaa, mutta nyt Lempi on taas kiinni. Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen, miksi Lempi sulki ovensa?

– Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Lempiä ei ollut tarkoitus avata kesän aikana, mutta kuulimme huhuja, että terassia kaivattiin. Asiakkaita ei kuitenkaan ollut riittävästi, jotta terassin auki pitäminen olisi ollut kannattavaa. Bomballa on kaksi ravintolaa ja tilava terassi, joten näin voimme myös keskittää palveluita. Lempissä vain terassi oli auki, eikä ruokaa ollut tarjolla. Bomballa tarjolla on laajemmat palvelut, Tenhunen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tenhunen jatkaa, että sulkemiseen vaikutti myös Bomban alueen kasvanut työntekijätarve, sillä henkilökuntaa ei ollut riittävästi vastaamaan Bomban kysynnän kasvuun. Samalla Lempin lomautetulle henkilökunnalle pystyttiin Tenhusen mukaan tarjoamaan töitä Bomban alueen ravintoloista.

Suljetaanko Lempi sitten kokonaan?

– Ei. Lempi avataan varmasti, kunhan kysyntä ensin nousee. Haluamme kehittää Lempiä edelleen ja viedä Lempin tarinaa eteenpäin, Tenhunen vakuuttaa.

Kummastusta on aiheuttanut myös Trattoria Pielisen käytäntö, että paikalliset eivät ole saaneet tehtyä pöytävarausta viikonloppuna kello 17 jälkeen. Perusteluna on ollut se, että ravintolan paikat olisivat olleet ensisijaisesti hotelliasiakkaiden käytössä.

– Tämä on virheellinen tieto. Paikalliset ovat yhtä tervetulleita ravintolaan kuin hotellin asiakkaatkin. Olen kuullut, että tällainen käytäntö on joskus ollut, mutta se ei ole enää voimassa, tämmöistä rajoitusta ei ole, Tenhunen sanoo.

Valtimolla on ihmetelty kahvila Sumpin suljettuja ovia jo jonkin aikaa. PKO:lta kommentoidaan, että Valtimolla sijaitsevan kahvila Sumpin ovet pysyvät vielä toistaiseksi suljettuna.

Kommentoi

Hae sivuilta