Julkaistu 
Anu Saarelainen

Koronatukia lähes 1,5 miljoonaa euroa Nurmekseen

Nurmeksen Filetuote oy on yksi Business Finlandin tuen saajista. Yritys on aloittamassa syksyllä kehittämisprojektia. Anu Saarelainen Nurmeksen Filetuote oy on yksi Business Finlandin tuen saajista. Yritys on aloittamassa syksyllä kehittämisprojektia.

Monessa nurmeslaisessa yrityksessä aloitetaan tänä vuonna kehittämistoimet. Nurmeslaiset yritykset saavat valtiolta koronatukia yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa kehittämiseen ja tilanneanalyyseihin.

Business Finland on myöntänyt koronatukea 14 nurmeslaiselle yritykselle. Yhteensä Business Finlandin tukia on tulossa Nurmekseen lähes 750 00 euroa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ely-keskuksen kautta koronatukea saa kehittämiseen 11 nurmeslaista yritystä. Lisäksi 25 yritykselle on myönnetty rahaa tilanneanalyysin tekemiseen. Ely-keskuksen kautta rahaa virtaa Nurmekseen yritysten kehitystoimintaan yli puoli miljoonaa euroa ja tilanneanalyyseihinkin noin 150 000 euroa.

– Kehittämistukia on myönnetty nimenomaan sellaisille yrityksille, jotka ovat elinvoimaisia, korostaa yritysasiantuntija Hannu Räsänen Pielisen Karjalan kehittämiskeskuksesta.

Business Finlandin tukea tuli Nurmekseen monelle alalle. Tuensaajista neljä oli teollisuusyrityksiä. Suurimmat tukipotit menivät KME oy:lle, Koneurakointi Arto Kuokkanen oy:lle, Kotisairaanhoitopalvelut Sa-Tu Väisänen oy:lle, PK-levy oy:lle, Motoajo oy:lle, Liikeyhtymä M&R Ruokolaiselle, Nurmeksen Teräsmyynti oy:lle sekä Nurmeksen Filetuote oy:lle. Suurimmillaan tuki oli 100 000 euroa.

Ely-keskuksen tukea saivat muun muassa useat fysioterapiaa tarjoavat yritykset, vaateliikkeet, taksiyrittäjät ja matkailu- ja ravintola-alan yritykset. Yli 50 000 euroa ely-keskuksen kehittämisrahaa on myönnetty Pitkänmäen Puusepät oy:lle, Janne Nevalainen oy:lle ja Fysio-MM oy:lle.

Business Finlandin ja ely-keskuksen koronatukien haku on päättynyt, mutta edelleen haettavana on yksinyrittäjätuki.

– Ei voi sanoa, että yksinyrittäjätukea olisi haettu vilkkaasti. Toivon, että yksinyrittäjät aktivoituisivat hakemaan sitä. Tuki ei ole iso, mutta jotakin silläkin saa aikaan, Hannu Räsänen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta