Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Räjähdysvaara Nurmeksen keskustassa on ohi

Liikenne oli lauantaina päivällä suljettu Raatihuoneenkadulla rautatieaseman luona. Anu Saarelainen Liikenne oli lauantaina päivällä suljettu Raatihuoneenkadulla rautatieaseman luona.

Höyryjunan vikaantuminen aiheutti vaaratilanteen lauantaina Nurmeksen keskustassa. Pelastuslaitos ja poliisi sulkivat liikenteen Raatihuoneenkadulta ja Kirkkokadulta Karjalankadun ja Pielisenkadun väliseltä alueelta. Lähimpien talojen asukkaan onvarotoimena evakoitu kodeistaan. Höyryveturista tuli runsaasti höyryä. Tilanne on nyt ohi, ja eristys on purettu.

–Tässä on räjähdysvaara, selittää isojen toimien tarpeellisuutta palomies-ensihoitaja Jari Ruokolainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Täynnä matkustajia ollut höyryjuna ehti juuri lähteä Nurmeksen asemalta kesän ensimmäiselle matkalleen, kun vikaantumisen vuoksi noin 200-asteista höyryä vuoti veturin ohjaamoon. Tapahtuma-aika oli vähän ennen yhtätoista. Höyryraide oy:n höyryjunan oli määrä matkata Valtimolle.

– Jouduimme kiireesti pakenemaan veturin hytistä. Siellä oli meitä minä ja lämmittäjä ja pari muuta ihmistä, kertoo Höyryraide oy:n yrittäjä Tapani Laaksomies.

Tapahtuma-aika oli vähän ennen yhtätoista. Höyryraide oy:n höyryjunan oli määrä matkata Valtimolle. Myös vaunuissa olleita matkustajia pyydettiin poistumaan junasta.

Laaksomies sammutti tulen, jonka jälkeen paine ei höyrykattilassa enää päässyt nousemaan. Höyryä kuitenkin purkautuu ulos vielä pitkään tulen sammuttamisen jälkeenkin.

– Koskaan ennen yli 20 vuoden aikana tällaista ei ole sattunut, Laaksomies päivittelee.

Laaksomiehen mukaan suuresta viasta ei ole pitäisi olla kysymys, joten vika saadaan kyllä korjattua, mutta hän ei osaa sanoa vieläkö veturi pääsee tänä kesänä matkustajia kuljettamaan.

Päivitetty klo 13.15., kun tieto eristyksen purkamisesta tuli

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta