Julkaistu 
Henri Jokela

Asuntoja vain tonneilla Valtimolta

Janne Juntunen tietää, että Valtimolla asuntoja myydään muutamalla tuhannella eurolla. Henri Jokela Janne Juntunen tietää, että Valtimolla asuntoja myydään muutamalla tuhannella eurolla.

Asunto muutamalla tuhannella eurolla kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta tällä kertaa väite pitää paikkansa. Kiinteistömaailma Nurmeksen kiinteistövälittäjä Janne Juntunen kertoo, että alle kymmenen tuhannen euron asuntoja on Valtimolla myynnissä useampiakin.

– Markkinat asettavat hinnan. Valtimo on kuitenkin hyvä paikka asua, palveluita on vielä jäljellä ja asuminen on hyvin edullista, Juntunen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kiinteistövälittäjä Timo Erovaarakin tietää muutaman tuhannen euron asuntoja olevan Valtimolla myynnissä. Hän arvioi, että niissä myyjinä ovat usein perikunnat, joille tyhjilleen jäänyt asunto on rasite.

– Yleensä taloyhtiöt ovat 1980-luvulta ja niihin on tiedossa isoja remontteja. Tyhjilleen jääneen asunnon vastike on edelleen maksettava, ja se on vuositasolla selvä rasite, Erovaara sanoo.

Hän pohtii, että muutaman tuhannen euron asunnot eivät sinällään ole hirveän hyvä asia.

– Kyllähän se vähän parempihintaisten asuntojen kauppaa jonkin verran vaikeuttaa.

Asuntokauppa on kiinteistövälittäjien mukaan tänä vuonna kulkenut Valtimolla kuitenkin mukavaan tahtiin.

– Kysyntä on selvästi piristynyt. Esimerkiksi parin viime viikon aikana olen tehnyt jo neljä kauppaa. Sanoisin, että tälle kesälle Valtimolla on kauppaa tehty enemmän kuin kymmeneen vuoteen, sanoo OP-Koti Pohjois-Karjalan kiinteistövälittäjä Piritta Korhonen.

Kommentoi

Hae sivuilta