Julkaistu 
Tuire Haverinen

Kahvila Sumppi sulkeutuu lopullisesti – Syynä homeongelma

Maaliskuusta lähtien kiinni ollut kahvila Sumppi ei aukea enää ollenkaan. Arkistokuva: Pertti Meriläinen Maaliskuusta lähtien kiinni ollut kahvila Sumppi ei aukea enää ollenkaan.

Kahvila Sumppi Valtimolla sulkeutuu lopullisesti. Syynä on rakennuksen homeongelma. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on tehnyt perusteelliset selvitykset entisen Jukolan Osuuskaupan alueen yksiköiden kunnosta, jolloin paljastui, että kahvilan rakenteissa on runsaasti hometta.

– Kahvila Sumpin rakennuksen heikko kunto oli meille yllätys. Sulkeminen on valitettavasti ainoa vaihtoehto, toteaa PKO:n vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Härkösen mukaan vaihtoehtoja rakennuksen korjaamiseksi on selvitetty useiden eri toimijoiden kanssa, mutta rakennusalan asiantuntijoiden mukaan kiinteistöä ei voi korjata sellaiseen kuntoon, että tiloissa olisi turvallista työskennellä ja asioida.

– Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys ovat meille kaikkein tärkein asia, joten kahvila suljetaan pysyvästi. Tämä on valtimolaisten omistajiemme kannalta äärimmäisen ikävä asia, eikä tätä päätöstä tehtäisi, ellei olisi aivan pakko, Härkönen sanoo.

Uuden kahvilarakennuksen rakentaminen ei olisi Härkösen mukaan liiketaloudellisesti järkevää tai perusteltua, kun otetaan huomioon alueen väestökehitys ja nykyinen kysyntä.

– Kahvilan ympärivuotinen asiakasmäärä on valitettavan pieni. Ainoastaan osan ajan kesälomakaudesta palveluille on hieman enemmän kysyntää. Esimerkiksi keittolounaita on myyty keskimäärin vain 10–20 päivässä. Liiketoimintalukujen mukaan kahvila tekee tappiota ja sen myynti on laskeva.

Kommentoi

Hae sivuilta