Julkaistu 
Tuire Haverinen

Aronsalmen sillan ensimmäinen ajokaista valmistumassa – Autoilijoiden kovat ajonopeudet huolettavat

Aronsalmen sillan peruskorjaustyöt ovat sujuneet aikataulussa. Tuire Haverinen Aronsalmen sillan peruskorjaustyöt ovat sujuneet aikataulussa.

Ensimmäinen puoli Aronsalmen sillan ajokaistoista on pian valmis. Suljetulle kaistalle on valettu muotoiluvalua, jonka kuivuttua paikalle saapuvat vedeneristäjät. Asfaltointi on tarkoitus tehdä viikolla 34.

– Sen jälkeen liikennejärjestelyt muuttuvat niin, että nyt auki oleva kaista suljetaan ja sitä aletaan korjata, kertoo työmaapäällikkö Arsi Tukio remonttia urakoivasta Oteran oy:stä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tukion mukaan sillan peruskorjaus on pysynyt hyvin aikataulussa. Tarkoitus on, että sillan osalta valmista on lokakuun puoliväliin mennessä. Työt ovat sujuneet myös ongelmitta.

– Sillan huonokuntoiset kohdat olivat ennalta tiedossa, eikä mitään vahinkoja ole sattunut, Tukio sanoo.

Liikenne siltatyömaalla on sujunut pääosin hyvin. Ainoastaan autoilijoiden perinteinen synti, liian kova ajonopeus ja kiihdytys työmaan ohi, on tuttu näky Aronsalmen sillallakin.

– Se huolettaa, että kun ei työmiehet jäisi alle. Liikennevalot ovat hieman rauhoittaneet, mutta raskas liikenne on välillä vähän malttamatonta, Tukio sanoo.

Itä-Suomen poliisi on käynyt muutamia kertoja kamera-autolla mittaamassa autoilijoiden nopeuksia. Vanhempi konstaapeli Tita Poikosen mukaan autoilijoista suurin osa on noudattanut hyvin nopeusrajoituksia, mutta noin 20 prosenttia kuskeista on päätynyt kuvattavaksi. Yleensä nopeusseurannoissa kamera-auton kuvattavaksi päätyy noin kymmenen prosenttia kuskeista.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...