Julkaistu    |  Päivitetty 
Linda Halonen

Kasvomaskien kysyntä lisääntynyt Nurmeksessa – THL:n suosituksista kysellään myös

Kasvomaskeja on alettu taas ostaa enemmän. Linda Halonen Kasvomaskeja on alettu taas ostaa enemmän.

Kasvomaskeista on ollut viime päivinä paljon puhetta. Tällä hetkellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan kasvomaskeja saa käyttää, mikäli haluaa suojata toisia ihmisiä tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Tällä tai ensi viikolla on todennäköisesti astumassa voimaan uusi maskien käyttöä koskeva suositus.

Porokylän apteekin apteekkari Päivi Harjunen, Nurmeksen apteekin proviisori Mika Kainuulainen, Valtimon apteekin apteekkari Mari Suonio sekä kasvomaskeja valmistavan Valtimo Designin yrittäjä Eira Muikku ovat kaikki huomanneet kysynnän lisääntyneen elokuun alettua. Kainuulaisen ja Suonion mukaan kysyntä on noussut vähän, Harjusen ja Muikun liikkeissä huomattavasti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaikki vahvistavat kysynnän olleen suurinta huhti–toukokuussa pandemian puhjettua. Kesän ajaksi se laantui jonkin verran.

– Ihmiset ehkä hamstraavat ja varautuvat tulevaan, mikä johtuu varmasti THL:n vaihtuvista kannoista, Muikku tuumaa.

– Suositusasiasta ihmiset ovat kyselleet paljon. Keskusteluissa on ollut huolta mahdollisesta uudesta aallosta, Suonio kertoo.

Tärkeää on, että maskia käytetään oikein. Ohjeisiin on perehdyttävä, sillä väärin käytetystä maskista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Maskia ei saa esimerkiksi nostella edestakaisin kasvoille ja pois. Kankaiset maskit on myös pestävä joka käytön jälkeen, Muikku muistuttaa.

– Ei saa ajatella, että maski suojaa kaikelta, ja unohtaa kaikki muut asiat, Suonio huomauttaa.

Kasvomaskin käyttäminen:

– Pue puhdas kasvomaski puhtain käsin.
– Pidä maski puhtaana: älä kosketa maskia käytön aikana.
– Pese kädet ennen maskin riisumista.
– Riisu maski koskettaen vain sen kiinnitysnauhoihin.
– Riisu kankainen maski suoraan pesukoneeseen tai muovipussiin.
– Laita kertakäyttöinen maski suoraan käytön jälkeen sekajätteeseen.
– Pese kädet ja pese kankainen maski joka käytön jälkeen.
– Pese kankainen maski 90 asteessa tai keitä se.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...