Julkaistu 
Marianne Haverinen

Päällystystyöt alkavat Ylä-Valtimontiellä ensi viikolla – osa tiestä muutetaan soratieksi

Mikko Laitinen näyttää, kuinka paljon tien pinta nousee, kun jyrsityn asvaltin päälle lisätään mursketta ja uusi päällyste. Marianne Haverinen Mikko Laitinen näyttää, kuinka paljon tien pinta nousee, kun jyrsityn asvaltin päälle lisätään mursketta ja uusi päällyste.

Ylä-Valtimontien eli tie 5284:n remontti on jo hyvässä vauhdissa. Ojitustyöt tehtiin jo heinäkuun lopulla, ja varsinainen tieremontti alkaa maanantaina sekoitusyjyrsinnällä. Sekoitusjyrsintä aloitetaan Valtimon päästä Kuhmoon päin, ja siinä menee noin viikko. Sen jälkeen aloitetaan asvaltointi Valtimon päästä.

– Tie on siis murskepintainen viikosta kahteen. Autoilijoilta toivomme kärsivällisyyttä, sanoo tieremonttia urakoivan NCC:n projektipäällikkö Ilkka Lukkari.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoitusjyrsinnän ja päällystystöiden ajaksi tielle tulee liikenteenohjaus, joka toimii liikennevaloilla ainakin asvaltoinnin ajan. Liikenne ohjataan yhtä kaistaa pitkin työmaiden ohi aina muutama kilometri kerrallaan. Poikkeustila tiellä kestää noin kolme viikkoa, ensi viikosta elokuun loppuun. Tosin Lukkari huomauttaa, että säät vaikuttavat oleellisesti aikatauluun.

– Sateella voi jyrsiä mutta ei asvaltoida, hän tiivistää.

Päällystettä uusitaan reilun kahdeksan kilometrin matkalta. Kokonaan asvaltoimatta jätetään Ylikyläntien ja Sivakanjoen sillan välinen tieosuus, joka on viitisen kilometriä pitkä. Vanha asvalttitie muutetaan kyseisellä välillä soratieksi.

– Liikennemäärä tien loppuosuudella on sen verran vähäisempi, että on kustannustehokkaampaa pitää tietä yllä soratienä. Se saadaan pidettyä paremmassa kunnossa kuin huonokuntoinen asvalttitie, toteaa tienpidon suunnittelun asiantuntija Mikko Laitinen Pohjois-Savon ely-keskuksesta.

Valmista pitäisi tulla elokuun loppuun mennessä, mutta urakka jatkuu vielä syyskuun puolelle viimeistelytöillä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...